Младеж, ограбил шестокласник след употреба на сила, се споразумя със съда във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:48 / 24.02.2020
1511
19-годишен бе осъден от Районен съд – Варна за извършен грабеж над ученик, съобщават от пресслужбата на съда.  

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 19-годишният подсъдим призна вината си в това, че на 5 октомври миналата година, чрез употреба на сила и издърпване, отнел мобилен телефон от шестокласник. В следобедните часове на тази дата подсъдимият вървял пеш по тротоара в  близост до един от варненските молове, като непосредствено преди това бил проиграл в игрална зала всичките си налични пари. Той забелязал, че срещу него се движи ученик с мобилен телефон в ръка. При разминаването си подсъдимият блъснал ученика, след което се върнал и го попитал дали не е казал нещо по негов адрес. Последвал внезапен шамар по лицето на потърпевшото момче и издърпване със сила на мобилния апарат от ръцете му. Отнетата при грабежа чужда вещ, заедно с карта-памет и мобилни аксесоари е оценена на стойност около 250 лева

19-годишният младеж е неосъждан. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. За извършения грабеж, Районният съд във Варна му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от три години. Съдебният акт е окончателен.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).