Младеж от Варна се напи и отмъкна автомобил, за да отиде за още бира

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 28.10.2016
1178
Районен съд - Варна осъди 18-годишен младеж за противозаконно отнемане на автомобил в пияно състояние.

Самите действия са извършени на 2 април тази година. Подсъдимият, който е ученик в чужбина, се прибрал за ваканцията в България и на посочената дата останал да нощува в дома на свой приятел, чиито родители отсъствали извън града. Двамата младежи си приготвили храна, разговаряли и консумирали бира. 

Тъй като домакинът заспал, а подсъдимият след полунощ свършил бирата, той решил, без да го буди, да вземе ключовете за паркирания пред блока чужд лек автомобил "Рено" и да отскочи до денонощен магазин. След като си купил 2-литрова опаковка, той спрял да разговаря на открито с познати момичета. 

Именно тогава бил забелязан от преминаващ полицейски патрул, че опрян на шофьорската врата отпива от бутилката с бира. Малко по-късно служителите на реда видели подсъдимия да сяда зад волана и да потегля по улицата, затова незабавно с подаден светлинен и звуков сигнал го последвали. 

При извършената проверка се установява, че 18-год. младеж е правоспособен водач, но е управлявал противозаконно отнетия чужд автомобил с алкохолна концентрация от 1,73 промила.

18-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Той е оказал съдействие на разследващите, проявява самокритичност и признава вината си. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, той получи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това младежът беше лишен от право да управлява МПС за срок от 8 месеца. Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).