Младеж от Варна се нуждае спешно от помощ за лицево-челюстна операция

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
12:31 / 25.02.2019
28730
Млад варненец, който мнозина познават заради странния белег на лицето му, се нуждае от помощ, научи Varna24.bg. Ето какво сподели колега на майката на младежа:

"Колеги, Витя, синът на нашата колежка от варненския театър Маша Александрова, аз я зная като Маша Коритко, има нужда от помощ. Маша не е актриса, но е посветила, отдала е голяма част от живота си на театъра, така, както и ние го правим. Приятели, една майка, която през целия си живот е неотлъчно до детето си, има нужда от помощта ни, за да може то отново да диша нормално, да говори нормално, да спи нормално, да е пълноценен човек. Без учудване разбрах, че държавата в лицето на НЗОК е абдикирала от задължението си да помага. Нека помогнем ние. Операцията трябва да се случи в началото на април, след това и температурните разлики ще са в пречка за възстановяването. Публикувам по- долу апела за помощ на Маша. Ние сме на ход:

Здравейте, приятели! Повечето от вас познават лично синът ми Виктор и знаят за неговия здравословен проблем. Състоянието му започна да се влошава от 2008 год., след като беше нападнат на улицата с цел грабеж. От ударите хемангиома се активира, устните му станаха огромни. Нарушиха се говорът, храненето, дишането, сънят му, което наложи консулти с десетки лекари - специалисти от България, Франция, Германия. 

Всички бяха единодушни, че състоянието ще продължи да се влошава и че спешно трябва да се извърши лицево челюстна реконструкция, но в Европа не се намери лекар, който да е в състояние да сформира екипа, нужен за сложната операция. 

Болницата в Истанбул и проф. Хакан Агър приеха това предизвикателство и заявиха, че могат да съберат четирите екипа, нужни за извършването на операцията. Тя ще струва 28 000 евро, които трябва да съберем до края на месец март 2019 година. 

Турция обаче е страна извън Европейския съюз и по тази причина НЗОК ни отказа финансиране.

За мен и семейството ми е непосилно да заплатим цената на операцията.

Горещо ви моля да отворите сърцата си и да дарите, за да помогнем на Витя!"

Дарителската банкова сметка в Пощенска банка е: 

IBAN BG84 BPBI 7945 4071 0149 01 , BIC: BPBIBGSF 

PayPal - https://www.paypal.me/ViktorKoritko

Revolut - BGN/EUR/USD - IBAN: GB62 REVO 0099 7052 3060 16 BIC:REVOGB21"

Титуляр на банковите сметки е Виктор Сергеев Коритко.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).