Младеж, откраднал телефон от своя позната във Варна, получи наказание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:00 / 07.09.2021
1001
Подсъдимият младеж бе признат за виновен в това, че на 16 август 2017 г., като  непълнолетен, но след като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, отнел мобилен телефон от владението на своя позната.

Подсъдимият и  пострадалата се движели в обща компания, като на посочената дата всички се срещнали и разговаряли  на открито в градинка край варненско читалище. Подсъдимият видял, че момичето поставя телефона си в раница на съседна пейка и тъй като изпитвал недостиг на парични средства,  решил да се възползва от удобен момент да присвои чуждия апарат. По-късно вечерта, младежът предложил на друг свой познат да продаде мобилния телефон и да си поделят парите. Отнетата чужда вещ, заедно със СИМ карта и силиконов калъф е на обща стойност за над 1100 лева.   

След подаден сигнал от пострадалата, полицията установила  извършителя. Младежът е с чисто съдебно минало. Районният съд определи наложеното наказание "Обществено порицание" да се изпълни чрез поставяне на копие от присъдата на таблото за обявление в кметството по местоживеене, съобщиха от пресслужбата на институцията. Подсъдимият бе осъден да заплати на пострадалата обезщетение за претърпените имуществени вреди в резултат на престъплението. В негова тежест са още държавната такса върху уважения граждански иск и сторените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).