Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежи от Варна организират концерт в помощ на "пеперудените деца“
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 05.12.2016Коментари (0)1003
©
В България има около 100 души, най-вече деца, които страдат от булозна епидермолиза (ЕБ). Това е едно от най-редките и най-болезнени генетични заболявания, познати на модерната медицина. Нелечимата болест протича с образуване на цепнатини по кожата и лигавицата на тялото още от раждането до края на живота на болните. Дори най-малкото протъркване на кожата води до образуване на мехури по телата на децата, а впоследствие - до болезнени отворени рани. Тъй като кожата им е уязвима като крилце на пеперуда, често наричат децата с ЕБ "пеперудени деца". В страната няма оздравителни центрове за тях. Те се лекуват в домашни условия, като се борят с кошмарното заболяване с непрестанно сменяне на мехлеми, превръзки и лекарства.

За "пеперудените деца" ще бъде тазгодишният благотворителен концерт "Разпери криле", организиран от младежите от Интеракт клубовете във Варна. Средствата, събрани от билети и дарения, ще бъдат предоставени на семействата на страдащите от генетичното заболяване, за да им помогнат за облекчаване състоянието на децата.

Със сърце и талант в благотворителния концерт ще участват детската формация на ансамбъл по народни танци "Моряците", група "Шепот", Lady Hip Hop Зени Найденова, The Center, Студио "Театър" и много други изгряващи млади певци от гимназиите на Варна.

Това е поредната благотворителна инициатива на младите ротарианци. През октомври те организираха два благотворителни базара - за домашни сладки и оригами, на които бяха събрани 1463 лева. Следствата ще бъдат дарени на "СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков - Варна" за закупуването на специализиран стол за комбинирано лъче- и химиолечение на онкологично болни пациенти.

Миналата година във фокуса на Коледния благотворителен концерт "Изкуството да даваш Доброта", организиран от младежите от Интеракт клуб Варна, бяха децата със синдром на Даун. Целта на инициативата беше финансиране на Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун. Събраната сума от концерта беше 2679 лв.

Преди това, пак с помощта на клуба, подпомогнат от всички, закупили билети за благотворителния концерт за Коледа 2014, бяха събрани 1350 лева за изграждането на специализирана стая за игри и рехабилитация в дома за медико-социални грижи "Майка и дете" във Виница.

Цената на билета за благотворителния Коледен концерт "Разпери криле" е 6 лева. Той ще се проведе в зала 1 на Фестивален и конгресен център на 8 декември от 19 часа.

Билети може да закупите всеки ден във Фестивален и конгресен център.

Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: