Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежи от Варна участват в интересен международен проект
Автор: Пламена Николова 10:30 / 12.02.2020Коментари (0)1243
©
Илюстрация
В началото на месец април предстои да се проведе първата пилотна сесия по проект "Building Intercultural Competences“ (Изграждане на междукултурни компетенции), по който Висше училище по мениджмънт - Варна е в консорциум с представители от още 5 европейски държави.

Идеята за създаване на проекта се поражда от необходимостта за повишаване осведомеността на младите хора за значението на междукултурната комуникация и взаимното разбирателство. В сравнение с миналото светът днес е глобално свързан и в много случаи на младите хора се налага да напуснат обичайната си зона на комфорт и да изследват различни нови страни и дестинации в рамките на своето обучение, работа и дори пътуване с цел туризъм. Това създава нови мултикултурни среди на места, които традиционно са монокултурни. В тези условия, Европейският континент е изправен пред големи предизвикателства при насърчаване на социалното включване и културното многообразие като основни ценности, които обединяват държавите-членки. Building Intercultural Competences (BIC Project) е двугодишен европейски проект, финансиран по програма "Еразъм+“ в рамките на договор № 2019-1-BG01-KA205-062110, който има за цел да помогне на младите хора да разберат значението на социалното включване и културното многообразие и да изградят междукултурни компетенции. Това би било от полза да преодолеят потенциалните проблеми, причинени от стереотипното мислене, неразбирането и игнорирането на нуждите на другите.

Партньорите в проекта са от цяла Европа - Висше училище по мениджмънт - Варна (България), Международна фондация Cross Culture (Малта), Интер Алия (Гърция), Учебен център за насърчаване на човешкото развитие Demostene (Италия), Асоциация за устойчиво развитие SFERA - International (Северна Македония) и Асоциация Check-in (Португалия). Всяка организация в рамките на консорциума работи с млади хора с различен културен произход, както и с други младежки организации на международно ниво. Комбинирането на опита и уменията на партньорите ще гарантира създаването на иновативни инструменти за изграждане на междукултурните компетенции на младите хора.

Чрез проучване и споделяне на добри практики и иновативни методи и стратегии за справяне с предизвикателствата в мултикултурна среда за младежките организации и преодоляване на културния шок, стереотипите, предразсъдъците и дискриминацията чрез междукултурна комуникация и диалог между младите хора, проектът ще насърчава споделените европейски ценности. По проекта ще се създадат два интерактивни онлайн наръчника и организират шест местни дебата, две пилотни сесии и една мобилност на младежи. Първата пилотна сесия ще се проведе съвсем скоро, на 3 април 2020 г. в Атина, Гърция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: