Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежи представят във Варна туристически продукт, насочен към културата и историческото наследство
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 11.04.2022Коментари (0)1483
©
През 2021 година, в рамките на проект PRO EXTOUR, Висше училище по мениджмънт-Варна създаде първия в страната Черноморски хъб за преживенчески туризъм. Основната цел на Хъба е да бъде място, където представители на бизнеса, науката, културата се срещат и заедно разработват и развиват туристически продукти, насочени към промотиране на местната културно и историческо наследство.

Пилотната инициатива, с която Хъба стартира своята дейност, е предприемаческо обучение за младежи, съобщават от пресцентъра на ВУМ. То бе анонсирано през ноември 2021 г. с отворена покана и всеки желаещ млад човек с интерес към културата, туризма и историческото наследство можеше да подаде своята заявка. Избраните участници работиха в тясно сътрудничество с експертите на Хъба в ежеседмични срещи, а през март тази година посетиха редица културно-исторически обекти, за да почерпят информация и практически опит. Всичко научено младежите обобщиха в свой собствен предприемачески проект – преживенчески маратон, в чиято програма са преплетени различни мероприятия и дейности, включващи музика, култура, занаяти и спорт. Техният проект предстои да бъде представен на 12 април 2022 от 14:30 часа в Тренировъчния ресторант “CreAte by CAI" на Висше училище по мениджмънт във Варна (ул. Оборище 13А, ет. 2). Събитието е с вход свободен и е отворено към всички желаещи, като за участие е необходима предварителна регистрация https://forms.gle/RjUprftacjjadDvj7

PRO EXTOUR е проект, който има за цел да популяризира туризма, основан на преживяванията, като път за устойчиво развитие на туристическия бизнес, чрез валоризиране потенциала на местното наследство и култура, иновативни решения и трансгранично сътрудничество в Черноморския басейн. Проектът е съвместна инициатива на три висши учебни заведения с утвърдени традиции и опит в приложните изследвания в областта на туризма – Висше училище по мениджмънт (България), Еревански държавен университет (Армения) и Солунски университет "Аристотел“ (Гърция), мрежа от организации в сферата на културата – Грузинския център на изкуствата и културата (Грузия) и един регионален клъстер за гостоприемство - Асоциация за кулинарни изкуства и гостоприемство (България).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: