Младежи представят във Варна туристически продукт, насочен към културата и историческото наследство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:21 / 11.04.2022
1575
През 2021 година, в рамките на проект PRO EXTOUR, Висше училище по мениджмънт-Варна създаде първия в страната Черноморски хъб за преживенчески туризъм. Основната цел на Хъба е да бъде място, където представители на бизнеса, науката, културата се срещат и заедно разработват и развиват туристически продукти, насочени към промотиране на местната културно и историческо наследство.

Пилотната инициатива, с която Хъба стартира своята дейност, е предприемаческо обучение за младежи, съобщават от пресцентъра на ВУМ. То бе анонсирано през ноември 2021 г. с отворена покана и всеки желаещ млад човек с интерес към културата, туризма и историческото наследство можеше да подаде своята заявка. Избраните участници работиха в тясно сътрудничество с експертите на Хъба в ежеседмични срещи, а през март тази година посетиха редица културно-исторически обекти, за да почерпят информация и практически опит. Всичко научено младежите обобщиха в свой собствен предприемачески проект – преживенчески маратон, в чиято програма са преплетени различни мероприятия и дейности, включващи музика, култура, занаяти и спорт. Техният проект предстои да бъде представен на 12 април 2022 от 14:30 часа в Тренировъчния ресторант “CreAte by CAI" на Висше училище по мениджмънт във Варна (ул. Оборище 13А, ет. 2). Събитието е с вход свободен и е отворено към всички желаещи, като за участие е необходима предварителна регистрация https://forms.gle/RjUprftacjjadDvj7

PRO EXTOUR е проект, който има за цел да популяризира туризма, основан на преживяванията, като път за устойчиво развитие на туристическия бизнес, чрез валоризиране потенциала на местното наследство и култура, иновативни решения и трансгранично сътрудничество в Черноморския басейн. Проектът е съвместна инициатива на три висши учебни заведения с утвърдени традиции и опит в приложните изследвания в областта на туризма – Висше училище по мениджмънт (България), Еревански държавен университет (Армения) и Солунски университет "Аристотел“ (Гърция), мрежа от организации в сферата на културата – Грузинския център на изкуствата и културата (Грузия) и един регионален клъстер за гостоприемство - Асоциация за кулинарни изкуства и гостоприемство (България).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).