Младежи с уникално предложение за нови красоти във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (9)
08:21 / 24.04.2024
11005
Уникално предложение изпратиха до Varna24.bg млади хора. Те предлагат изсъхнали дънери да бъдат преобразени с дърворезби – да станат скулптури от дърво.

Направили са примерна визуализация – като за основа ползват ствола на изсъхналото дърво, което частично бе премахнато пред входа на филиала на театъра. Сега той стърчи грозно, а може да стане нещо запомнящо се, така че туристите да се снимат за спомен.

Младежите предлагат да бъде организиран пленер. Да бъдат поканени творци - от утвърдени до любители от страната и чужбина, които да изваят грозните дънери в красиви арт произведения.

Има множество изсъхнали дънери и в централната част на града, и в Морската градина, и по кварталите, които да бъдат ползвани за основа на дърворезби, обясняват младежите.

Дървото е нетраен материал, допълват те, но най-важното е идеята. Изработването на скулптури от дърво е изключително широко практикувано, но не оцелява неповредено, както другите основни материали като камък и бронз, тъй като е уязвимо на гниене, увреждане от насекоми и пожар. Много от най-важните скулптури на Китай и Япония, по-специално, са от дърво, както и по-голямата част от африканската скулптура и тази на Океания и други региони. Дървото е леко и може да възприеме много фини детайли. Освен това е много по-лесно за обработка от камъка и може да бъде издълбавано по-тънко и прецизно.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата
МВР: Пожарът във варненския хипермаркет е локализиран


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).