Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежи ще РЕ-анимират площад "Мусала" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 16.05.2017Коментари (0)3418
© Фейсбук
Арх. Константин Димов и арх. Чавдара Николова предизвикват всички млади хора да се включат в социалния експеримент "РЕ- АНИМИРАЙ ПЛОЩАДА".

Проектът, е осъществен със съдействието на Камарата на архитектите в България Регионална Kолегия Варна е жива лаборатория, в която чрез временни намеси се трансформира градското пространство, за да може по този начин да бъде показана мултифункционалността му.

Двамата архитекти ще Ре-анимират площад Мусала чрез инсталация от строителни материали. Резултатът от тяхната дейност е адаптивно, сценично и експозиционно пространство на открито, което ще бъде предоставено за срещи и арт събития от 1 юни 2017г.

Така в духа на лято 2017, в което Варна е Европейска и младежка столица, откритата сцена "КОФРАЖА", изградена на Ре-анимирания площад Мусала, обещава да се превърне освен в гореща точка за срещи, архитектурни и културни събития и в емблематична младежка зона.

Сценичното пространство ще бъде открито на 1 юни 2017 г. в 15,00 ч. със събитието "PLAY CITY - ИГРАЙ ГРАД"- макетно ателие за деца. На него, родители и деца заедно ще създадат своят приказен град oт картон. На открита сцена "КОФРАЖА ще бъдат разчертани, в умален мащаб, парцели от новия арт квартал на Варна - Таляна и ще бъдат "застроени" под ръководството на архитекти.

Следващите дни минават под знака на инициативата "RE SEARCH (1-9 юни), по време, на която се цели популяризирането на работата на млади архитекти. 

На 3 юни ще бъде открита архитектурна изложба на концептуални проекти на тема "Търсенията на младият архитект". 

Целта е да се покажат смели архитектурни проекти като контрапункт на прагматичността в практиката. Средствата за отпечатването на паната са осигурени от Камарата на архитектите в България, партньор на проекта. Като най- добрите проекти ще бъдат отличени .

Успоредно с "RE SEARCH" в периода 3- 9 юни 2017 г. на Ре-анимирания площад Мусала ще се състои и "DECORS". 

Уъркшоп целящ да се експлоатира артистичния потенциал на строителните материали, чрез които с участието на бъдещи и настоящи архитекти, артисти, дизайнери, сценографи и др., с минимални средства ще се окаже максимално влияние върху градската среда. Желаният краен резултат е чрез изкуството тя да стане по привлекателна за гражданите, а на тях да им бъде дадена силата да я променят.

Арт инсталацията ще остане на площада в рамките на една седмица и ще послужи за декор на последвалите танцови и театрални изяви.

Под знака на RE SEARCH ще бъдат проведени срещи и дискусии за ролята на архитектурата и изкуството в градското пространство, ще се търсят допирни точки между архитекти, артисти и граждани.

В програмата са включени още разнообразни културни събития от различни сфери на изкуството. 

Всички желаещи да променят публичното пространство чрез средствата на архитектурата и изкуството, като се включат в гореспоменатите уъркшопи или имат нужда от откритата сцена "КОФРАЖА",за да представят своите творчески проекти-изложби, концерти, спектакли, дискусии, арт инсталация и др., и имат смелостта да приемат предизвикателството на РЕ-АНИМАТОРИТЕ, могат да получат повече информация или да заявят своето участие на е-майл: reanimatorite @ gmail.com или kabvarna @ gmail.com или на тел: 0878 /98 68 91.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: