Младежи ще учат театралното изкуство в Драмата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:42 / 10.02.2010
1168
100 ученици от четири варненски училища ще попаднат в кухнята на Драматичния театър „Стоян Бъчваров". В продължение на пет месеца те ще гледат по едно представление месечно от афиша на варненския театър, ще обсъждат видяното и ще имат срещи с режисьори, сценографи и актьори. Учениците от Първа езикова гимназия, Трета природо-математическа гимназия, морската и хуманитарната гимназии ще бъдат включени и в специален теоретичен модул за формите на театъра преди и сега, за театралния език и правенето на съвременен театър. Целта е те да се задълбочат в това изкуство и да се ориентират в критериите на театралната сфера.

Проектът под мотото „В час с театъра" е иницииран от Гилдията на театроведите и драматурзите към Съюза на артистите в България съвместно със Сдружение „Платформа Нови драматургии", съобщиха от пресслужбата на ДТ „Стоян Бъчваров". Подкрепа за реализирането му оказват и Национален фонд „Култура" и варненската община. Проектът се реализира успешно от две години в София.

Той отговаря на потребността от неформално обучение на младежите в гимназиалния курс за възприятия към изкуството на театъра като социо-културен феномен. Той реализира и необходимостта от прилагане на съвременен код на общуване между младите хора и театралната институция, чиято липса води до загуба на аудитории.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).