Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежки информационно-консултантски център Варна отчита успешна 2017 г.
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 19.12.2017Коментари (0)1441
©
На финалът са дейностите за 2017-та година на "Младежки информационно-консултантски център Варна" (МИКЦ Варна). 

С голямо удовлетворение екипът отбелязва, че през изминалата година, в която града ни бе европейска младежка столица младежкия сектор продължи да се развива много успешно. 

През 2017 г. благодарение на финансиране от "Министерство на младежта и спорта" беше възстановена работата на младежкия център, намиращ се в базата на НЧ "Отец Паисий", който реално не е преставал да работи вече повече от 10 години, но благодарение на партньорството си с министерството и Община Варна предлага повече и по-разнообразни услуги за младите хора в града. Целевата група, с която работи, бяха младежи на възраст между 15 и 29 години, по-голямата част ученици и студенти в нашия град.

В рамките на изминаващата година, екипът си постави за цел да се ангажира свободното време на младите хора живеещи и пребиваващи в град Варна. Проведоха се десет еднодневни обучения по теми вълнуващи младите хора и едно изнесено тридневно обучение в малко населено място в областта. Ежедневно консултантите по проекта провеждаха срещи с млади хора, консултирайки ги по различни теми като социално включване, доброволчество, реализация на пазара на труда, предприемачество, психология, разрешаване на конфликти и конфликтни ситуации и много други.

Бяха проведени и изнесени приемни и информационни кампании, както в квартали на града, така и в малки населени места в областта и в някой училища в града. В часовете на класа наши консултанти водеха диалог с ученици на теми като: кариерно развитие и професионално ориентиране; реализиране на бизнес идея и стартиране на бизнес; доброволчество, лидерство и изграждане на лидерски умения.
През консултанският център преминаха над 300 млади хора, които ползваха индивидуални консултации. Проведе се мащабна информационна кампания за популяризиране на дейностите по програмата на Министерство на младежта и спорта, и по конкретно Национална програма за младежта 2016 - 2020.
Всички дейности и реализирането им бяха съгласувани и станаха част от голямата програма на община Варна - "Варна -Европейска младежка столица 2017 г."

Създадения младежки екип и изградения и обезпечен младежки център има всички предпоставки да бъде надграждан и след приключването на финансирането по проекта. В този смисъл той ще продължи да функционира, като за това ще се търси финансиране от община Варна, европейски и национални програми или други донорски инициативи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: