Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежките центрове във Варна с нови дейности през 2017 г.
Автор: Екип Varna24.bg 10:45 / 16.01.2017Коментари (0)1123
©
С началото на новата 2017 година във Варна отново отварят врати няколко младежки информационно-консултантски центрове (МИКЦ). 

На 16 януари (понеделник) от 14:00 ч. в сградата на читалище "Отец Паисий" (ул. "Братя Бъкстон" 12а) ще бъде проведена първата встъпителна пресконференция на два от тях - "Младежки информационо-консултантски център - Варна" (МИКЦ Варна) и "Младежки информационно-консултантски център Скаут" (МИКЦ Скаут). 

МИКЦ Варна вече традиционно реализира дейности от подобен тип проекти, докато МИКЦ "Скаут" тази година стартира за първи път. На събитието ще бъдат представени екипите от консултанти и експерти, които ще работят по проектите, инициативите и дейностите, които ще се реализират на територията на Варна и малките населени места в областта, както и целите, които си поставят двата младежки центрове през 2017 г.

Подобен тип МИКЦ-ове има в цялата страна, в почти всеки областен град, като те работят активно в продължение вече на 10 години. Дейностите им са насочени към предоставяне на актуална информация, обучения и консултации на младежи, младежки работници, неправителствени организации от големи и малки населени места, както и на институции, които предлагат услуги за младите хора, давайки приоритет на млади хора в неравностойно положение.

В годината, в която Варна е номинирана да бъде Европейска младежка столица ще бъдат подкрепяни дейности, свързани с титлата, по инициатива на млади хора, на местни формални и неформални групи. Към всеки един от центровете ще работят консултанти по различни теми (доброволчество и разработване на проекти, психология, PR и комуникация, социални дейности и социално предприемачество, кариерно развитие и др.).

Двата младежки центъра се финансират по "Национална програма за младежта" 2016 - 2020 към "Министерство на младежта и спорта" и се реализират във Варна от сдружение "Младежки информационен доброволчески център" и "Организация на българските скаути".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: