Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Млади художници редят изложба в Градската художествена галерия във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 11.05.2023Коментари (0)818
©
Заключителна изложба на дипломантите от Националното училище по изкуствата “Добри Христов" се открива на 12 май в Градската художествена галерия “Борис Георгиев" - Варна, научи Varna24.bg.

Експозицията включва дипломните проекти на завършващите възпитаници от

специалностите, свързани с визуални изкуства, в елитното варненско училище. Преподавателите Васил Пенчев, Георги Кенаров и Цветомира Георгиева селекционират произведенията на младите таланти.

“Тази изложба е финалът на 5-годишно професионално обучение - споделя зам.-директорът на НУИ “Добри Христов" Йорданка Манева. Всъщност някои от нашите ученици са в училището много по-дълго, още от 5 клас. Всеки от участниците в изложбата е работил върху свой собствен проект с индивидуално задание в зависимост от специалността си, и показва как се е развил през годините, какво е усвоил.

В тези проекти изпъкват качествата на младите творци, виждаме тяхното отношение към колорита, към графичните техники. Сега преживяваме бум на офорта като техника, след като училището ни се сдоби с графична преса. На нашите ученици им харесва да експериментират с нови техники и те се справят прекрасно.

Всеки си е избрал тема на проекта, а и техниките, които прилагат, са много разнообразни. Условията, които училището предоставя на своите възпитаници, им дават възможност да придобият и да развият умения в различни техники, и затова изложбата е толкова разнообразна и интересна за посетителите.

Забележително е, че дипломантите се впускат в работа с по-големи формати и сложни композиции и в живописта, и в графиката, и мнозинството от тях демонстрират професионални технически умения, което ни носи радост." На вниманието на публиката в Градската художествена галерия - Варна, ще бъдат представени творби живопис, графика и рекламна графика. Изложбата, която се е превърнала в традиционна демонстрация на постиженията на завършващите своето обучение млади таланти, ще бъде насърчение за тяхното излизане на пътя на професионализма в изкуството.

Откриването на изложбата е от 18:30 на 12 май 2023 на ул. “Любен Каравелов"

1, Варна. Експозицията ще бъде част от включването на ГХГ-Варна в Европейската нощ на музеите на 13 май с вход свободен от 18:00 до 24:00 ч.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: