Млади предприемачи във Варна показаха своите бизнес планове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:49 / 13.09.2019
1385
Вчера в Арт салона на Радио “Варна" се проведе заключителна дискусия по проект “Академия Предприемач – Варна", финансиран от Община Варна и изпълняван от сдружение Асоциация за международно обществено развитие, в партньорство с НТС Варна.

Дискусията уважиха: Дарина Иванова – главен експерт от Община Варна, дирекция “Образование и младежки дейности", Николай Малев – общински съветник, Иван Станков – национален координатор на сдружение АМОР, Пенка Донева – управител на сдружението в Стара Загора, представители от местния бизнес, НПО сектора и ученици, успешно завършили обучителните модули по проекта.

Участниците, преминали обучителните модули, презентираха своите учебни фирми, създадени по бизнес план, разработен по време на проекта. Сред тях имаше и такива с тенденция да прераснат в действителен бизнес, а една от фирмите дори презентира 3D принтиран продуктът, който възнамерява да развива. Младите лидери и предприемачи споделиха опита, който са придобили по време на обучителните модули и изразиха своята увереност да управляват свой собствен бизнес.

Иван Станков приветства участниците в дискусията и изяви удовлетворението си от възможността за съвместна работа с Община Варна и НТС. Той подчерта важността на подобни проекти на местно и национално ниво, като загатна и за надграждане на проекта в Община Варна.

“Ние, от Сдружение АМОР, последователно и устойчиво следваме стъпките на националната ни стратегия, чийто основен механизъм е "Академия Предприемач“.  За нас е изключително удоволствие да виждаме толкова активни и предприемчиви млади хора. Щастливи сме, че участниците имат желание да надградят проекта и своите знания и самочувствие да стартират свой бизнес и да изграждат активно гражданско общество.", бяха част от думите на националния координатор на Сдружение АМОР – Иван Станков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).