Млади родители от Варна се борят за живота на своето бебенце! Нека помогнем спешно!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:45 / 29.05.2019
5896
Младите родители Яна и Явор от Варна се борят за живота на малката си дъщеричка Калина, научи Varna24.bg.

Ето какво споделят те с апел към хората с добри сърца, които да им помогнат да съберат непосилната за семейството сума, нужна за спасението на бебчето им:

Здравейте, Добри Хора!

Не бихме искали да се запознаваме така, но сериозността на ситуацията ни го изисква. Ние се казваме Яна и Явор от град Варна и бихме искали да споделим нашата история с вас:

На 22 март се роди нашата първа прекрасна дъщеричка Калина. През първия месец от живота й всичко беше добре, тя се развиваше нормално, изглеждаше здрава и домът ни беше изпълнен с радост и трепет. Като родители за първи път ние нямахме търпение да прекарваме време тримата, да се забавляваме и да изучаваме света заедно - да се разхождаме, да катерим планини, да плуваме в морето... Но за съжаление тези наши мечти останаха на заден план.

Сега нашата единствена мечта е да спасим живота на детенцето ни!

Като всички бебета малката Калина разви жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозираше, че това е признак за по-сериозен проблем.

На 28 април 2019, на Великден преди още да сме отбелязали празника, Калина получи вътрешен кръвоизлив и спешно ни приеха в болница “Света Марина" във Варна. Кръвта й не се съсирваше в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин бяха твърде високи. Тези симптоми показваха, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Но причините за това можеше да са много...

Последваха множество изследвания: кръвни тестове, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина" във Варна излязохме с пет предполагаеми тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия. 

Изпратиха ни в София в болница “Пирогов" с надеждата за оперативно лечение, което специалистите след много изследвания отново, прецениха, че не могат да извършат на място. Вероятната диагноза за тях беше: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина беше насочена за активно наблюдение от детски гастроентеролог в "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" в София с оглед последваща чернодробна трансплантация.

И отново надежда: Операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не направиха поради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и невъзможност дробът да бъде спасен. От Хамбург се върнахме с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи до края на ЮЛИ, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв. Надяваме се с ВАША ПОМОЩ ДА УСПЕЕМ и да съберем необходимите средства в срок!

Въпреки сивия живот по многото болници, ежедневните изследвания, процедури, болка и системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин и няма търпение да порасне.

Помогнете да спасим тази малка и чиста душа! 

Помогнете да дарим бъдеще на бебе Калина!

Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):

BG78UBBS80021083667140

BIC: UBBSBGSF

Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

PayPal на майката: yana.obreshkova@gmail.com

С огромна надежда в сърцата,

Яна и Явор

Facebook страница: https://www.facebook.com/BadeshteZaKalina/

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
05.01.2021 Бебе Калина вече ходи и не спира да бърбори на свой бебешки език
29.01.2020 Добри новини за бебе Калина от Варна
10.12.2019 Бебчето Калина се завърна във Варна след тежката чернодробна трансплантация в Германия
11.09.2019 Майката на бебчето от Варна: Щастливи сме! Мили хора, вие всички спасихте
Кали!
10.09.2019 Бебчето Калина от Варна получи шанс за живот, след като се сдоби с нов черен дроб
16.08.2019 Бащата на бебе Калина става донор за животоспасяващата операция след дни
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).