Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Млади варненци с магнетична енергия вършат добри дела, да ги последваме!
Автор: Пламена Николова 16:07 / 04.04.2019Коментари (0)1938
© Varna24.bg
Доброто може да бъде заразно и да осмисля живота ни. Доказват го млади хора от Варна, заредени с магнетична позитивна енергия, обединени в каузата "Благотворителност и спорт - БИС", които Varna24.bg представя.

Те са популярни с поредицата от уникални акции, с които мотивират хората не само във Варна, а и в цялата страна и чужбина да се присъединят към мисиите им по почистване, кръводаряване, рециклиране, осигуряване на апаратура за детски отделения и подаръци за болни малчугани. Делата им са заразни с позитивния си смисъл и заслужават още повече последователи. Всеки може да се включи в поредната им добра кампания ФАСOFF - ЗАЕДНО ДА ПОСТАВИМ БОКЛУКА НА МЯСТО!

Събитието е тази събота, 6 април и стартира от 9 часа на Южният плаж във Варна. 

Почистването ще стартира паралелно във Варна, Аспарухово, Аксаково, Приселци, Силистра, Шумен,Търговище, Горна Оряховица, Стара Загора, Плевен и София, където работят активисти на организацията и симпатизанти.

Ето какво споделя инициатора на събитието Валентин Димитров:

"Смисълът на акцията е чиста околна среда и удовлетворение от от направеното добро дело! Очакваме да дойде всеки, на който му пука за чистотата! Ако доведе и детето си, ефектът ще е пълен - ще се погрижи да го възпита в отговорност към околната среда. Правим го, защото искаме чиста околна среда и смятаме, че промяната в хората трябва да започне с промяна в нас самите. Не ни ли писна всички да казват как "трябва да се направи", но никой да не "прави" нищо. Ние сме тези, които трябва да мислим за бъдещите генерации и примерът, който ще им дадем. Нашата цел е да направим акцията ежегодна и повсеместна! Всеки желаещ да се присъедини ще бъде приветстван! Осигурени са много награди за всички, които ще се присъединят".

"Подкрепям с пълни сили цялата тази кауза. Идеята е да почистим плажната ивица от цигарените угарки, тъй като както знаем, те са неразградими. Призивът е като цяло за отпадъците, които хората не изхвърлят на определените места", сподели Мартина Пеева.

"Първоначално тази кампания беше замислена да се случи на откриването на БИС, това са тренировките, които правим всяко лято на Южен плаж и на паметника. Първо реших с лични средства да мотивирам хората да събират фасове. Приятели прегърнаха идеята и вече сме осигурили над 700 награди за хората, които се включат. Промяната започва от малкото. На самата акция ще събираме всичко, на което мястото не е на плажа. Всички наши кампании имат голям отзвук. Нашата задача е да бъдем пример за децата ни. Аз като баща искам да оставя по-чиста околна среда на децата си и да им дам добър пример. Най-значимата ни акция досега е даряването на модерен кувьоз на АГ-Варна чрез отпечатването на календари. С тези средства беше закупен най-модерен кувьоз. Всяка година правим по две кръводарителски акции. Това е хуманен акт. Поставихме рекорд, 130 човека дариха кръв в една от акциите. Тази година акцията ще е на 21 април, Цветница, и се нарича "Цветна вампириада". Друг интересен проект е свързан с капачките", сподели Валентин. 

Ето какво допълни Георги, пристигнал от Германия в подкрепа на каузите: "Имаме общо движение, което се нарича "Rererecycle". В самата дума е заложено постоянното използване на материали. Така събираме капачки, за да ги преработваме на нови продукти. Това ще са гирички, с които БИС ще провежда информационни кампании за здравословен начин на живот и спорт сред малчуганите в детските градини и училища. Произвеждаме дори копчета за облекло от тези рециклирани материали."

Относно идеята на БИС Валентин обясни, че вече се работи в три града-Варна, Стара Загора и София, където напълно безплатно се провеждат тренировки за начинаещи, за деца, за напреднали. От тази пролет ще има и специална група за жени, която ще работи в проблемните зони на дамите.  

Ясен Любенов, треньор към БИС допълни, че амбицията на организацията е да се разраства.

"Ние искаме да покажем на хората, че ако се обединим можем да постигнем нещо по-голямо. Ние сме мотивирани да помагаме с личен пример. Заразяваме много хора с примера си. Инициативата е уникална сама по себе си. Тя прерасна и в други държави. Вярваме, че когато сме заедно нещата се получават. Работим с доста хора, когато започнем нашите сезони, имаме по над 250-300 човека, които се включват в тренировките. Тази година смятаме, че ще бъде най-силната от всички. Имаме чудесни идеи за целия сезон, но ще ги оставим в тайна до 6-ти април, когато ще поясним какво предстои".

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: