Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младите изпълнители са акцент в Новогодишния концерт на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 23.12.2016Коментари (0)1168
© Черно море
"Тази година общината подготви разнообразна програма от събития в културния календар. Варненският карнавал се превръща във все по-мащабно събитие с над 1000 участници. Пролетта имаше европейско Гран при на хоровете и бяхме домакин, събрахме хиляди на обновената зона край морска гара за Деня на Варна. Центърът на града е със съвсем модерна визия, което радва и гражданите, и гостите. Годината беше успешна, спечелихме наградата за морски туризъм. На културния туризъм също се дава тласък за развитие - във Варна е най-старото злато в света. Освен всичко друго поставихме и много бронзови пластики - паметници на културата, което допълнително създава уют. И през 4-те сезона предлагаме различни инициативи", припомни в сутрешния блок на тв "Черно море" Кристин Спасов, гл. експерт "Празници и чествания" в община Варна.

Той припомни и за едно от най-грандиозните събития за града - регатата "Тол Шипс".

"Регатата беше от изключително международно значение. Други интересни неща са Дните на България, традиционният Майски салон на изкуствата. Останаха само 2 концерта до края на годината. Надявам се, че сме направили това, което трябва", добави той.

За Новогодишния концерт концепцията е променена.

"През 2017 г. ще бъдем освен морска, но и Европейска младежка столица. Затова ще дадем възможност и шанс за изява на голяма сцена на талантливи млади варненски изпълнители. Ще има и звезди, но акцентът е друг - местните таланти. Нека всички млади хора видят, че общината мисли за тях, дава им възможност за изява. За тях предстоят много инициативи догодина, ще могат да работят по проекти - цяла Европа ще фокусира вниманието си върху нас", каза Кристин Спасов.

"В 3-часовия празничен концерт "Заедно в новогодишната нощ", ще участва дует "Авеню" - аристократите на българската сцена с хитовете "Бягство", "Безвремие", както и новият "Лъжи" - покрай популярния сериал. Група "Ъпсурт" са любими на млади и стари, VenZy ще изпълни много летни песни. Нейко Бодуров и неговата джаз формация "Bandwagon", Дамян Попов и Миа. Има за всички поколения по нещо - имаме от опера, джаз, през хип-хоп, бийт-бокс и брейк. Ще дойде оперната прима от Испания Илина Михайлова. Thod Georgiev от Германия е варненец - популярен е с реалити формати за двойници с хитовете на Modern Talking, младите варненски таланти Габи Петрова, хип-хоп дуетът Биско и Infire, брейк танцьорите от Crazy Force. Концертът започва на 31 декември в 22,30 ч. и ще бъде открит от децата от "Бънджи Сингърс". В ролята на водещи ще влязат звездите от първия интернет сериал в България "Не така, брат" - Надя Петрова и Иван Тишев, които са подготвили изненади за зрителите. Знаете, че те са и изпълнители с хитове. Няма как да минем без традиционния български фолклор и ансамбъл "Варна" . Зарята ще бъде точно в полунощ след химна и приветствието от общинското ръководство и Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан", разкри той.

За първи път се прави 3D сцена, ще се строи 3 дни на пл. "Независимост" с огромни LED стени и мултимедийни ефекти. На 31 декември от 22,30 ч. именно тв "Черно море" ще излъчва пряко празничния концерт. 

"Скулптури от кристален лед ще се поставят на площада, изобразявайки герба на общината и надписа Варна 2017. Каним всички граждани - от малки до големи да дойдат. Ще има засилени мерки за сигурност и охрана - всичко ще бъде наред", завърши Кристин Спасов и пожела на всички Весели праници и щастлива Нова година.



Още по темата: общо новини по темата: 129
04.01.2017 »
02.01.2017 »
02.01.2017 »
01.01.2017 »
01.01.2017 »
01.01.2017 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: