Младият Иван, помел смъртоносно пешеходка на тротоара във Варна, отива в затвора за близо 3 години

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
11:21 / 11.07.2019
4617
18-годишният Иван П. ще изтърпи наказание 2 години и 8 месеца лишаване от свобода в затвор. За причиняване смъртта на пешеходка на тротоар във Варна, след като изгубил контрол над автомобила си, той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 5 години. Присъдата на Варненския окръжен съд е постановена при условията на съкратено съдебно следствие, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

На 16 януари тази година около 16 часа 18-годишният Иван се движел с автомобила си "Ауди А3“ по бул. "Ян Палах“ в лявата лента на пътното платно. Когато достигнал до кръстовището с ул. "Роза“, той завил рязко надясно и пресякъл диагонално пътните платна, за да може да влезе в пресечката на улицата. Рисковата и необмислена маневра довела до загуба на контрол над колата.

Автомобилът излязъл от пътното платно и се качил на тротоара, по който в това време вървяла пешеходка. Настъпил неизбежен удар, от който тялото на възрастната жена било изхвърлено във въздуха и паднало на тревата, встрани от тротоара. 11 дни по-късно жената починала в болницата. Съдебномедицинската експертиза посочила като причина за смъртта мезентериална тромбоза и други травми, довели до развитието на ендотоксичен шок.

В хода на разследването на пътния инцидент Иван не се е признал за виновен и не е давал обяснения. Той е осъждан преди да навърши пълнолетие на пробация за придобиване и държане на наркотични вещества, влязло в сила през юни 2018 г.  

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).