Младо семейство от Варна даде пример по човечност с благородна постъпка

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:53 / 23.04.2021
1944
За трогателна история с щастлив край научи Varna24.bg. Младо семейство от Варна, което живее в София, спаси от сигурна смърт две новородени улични кученца, захвърлени в кална локва.

Историята е от преди около месец, когато варненката разхождала домашния си любимец в столичен парк.

"Излязохме на разходка с нашето куче и с детето в близкия парк. Валеше дъжд, беше мрачно и студено време. Бързахме да се приберем, за да не настине детето. В този момент чух тихо скимтене. Огледах се и в началото не успях да разбера откъде идва звукът. Бях на път да подмина, когато тръгнах да заобикалям огромна локва. Бях втрещена, когато видях, че именно в локвата, потънали в кал до уши трепереха две паленца, едва прогледнали. Измъкнах ги от там, бяха премръзнали и бавноподвижни. Не зная колко време са стояли там и кой ги беше захвърлил, но животинчетата бяха на ръба на смъртта. Завих ги в дрехата си и забързахме към квартирата. След като се прибрахме ги изкъпах. Пратих съпруга си до най-близкия зоомагазин, за да купи подходяща за бебета храна. Нашето куче тутакси влезе в ролята на майка и започна да ги ближе и закриля.

Зарадвах се, когато видях, че мъничетата живнаха и добиха сила и смелост. На следващият ден ги заведохме на ветеринарен лекар, за да им постави ваксина. Мина време, кученцата поотраснаха и стъпиха на крака. Тогава направих снимки и ги пуснах във фейсбук за осиновяване. С нас се свърза момиче от друг град, което наскоро е загубило каракачанката си. То каза, че за него няма никакво значение дали кученцето е породисто или не, че ще го отгледа с голяма любов. Зарадвахме се много, че има такива сърцати хора. Скоро след това се обадиха други мили хора и дойдоха, за да осиновят и второто паленце", разказа младата майка, дала прекрасен пример на дъщеричката си по човечност и благородство. 

По сходен начин младите хора от Варна преди около 8 месеца са открили и осиновили домашния си любимец. Макар и на квартира, макар и в тежък за тях момент, когато покрай пандемията остават без работа с малко дете, те попаднали на обява за осиновяване на малко кученце, системно малтретирано от стопанина си. Научили за него от софиянка, която взела от агресивен алкохолик кученцето, смесица между хъски и улично куче. Жената пуснала снимка в социалната мрежа. Семейството решило, че ще даде дом и грижа на животинчето, което днес им се отплаща с безрезервна вярност и любов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).