Много добра новина за едно училище във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
08:51 / 11.04.2023
13619
Започва изграждането на нова пристройка към VII СУ"Найден Геров“ във Варна. Проектът предвижда строителството на 4-етажна сграда с 16 класни стаи. Това е част от мерките, които предприемаме за осигуряване на условия за преминаване към едносменен учебен процес в общинските училища, обясни на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних. Той поясни, че ще търси съдейства за решаване на проблема с незавършения физкултурен салон в училището, съобщава БНР.

"Проектът е на Министерството на спорта, при смяната на различни министри започна прехвърляне на отговорността, но в крайна сметка не може една почти готова сграда да бъде зарязана! СУ "Найден "Геров“ е едно от най-големите училища и няма физкултурен салон, затова този проект трябва да бъде изпълнен окончателно", допълни той. 

Кметът припомни, че Община Варна кандидатства по Плана за възстановяване за осигуряване на средства за цялостен ремонт на шест учебни заведения - четири училища ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ "Добри Чинтулов“,  ОУ "Йордан Йовков", IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри“ , и две детски градини - ДГ №17 "Д-р Петър Берон“ и ДГ №18 "Чайка“. По програма на МОН са изграждат четири спортни площадки в ОУ "Черноризец Храбър“, ОУ "Партирах Евтимий“, ОУ "Стефан Караджа“ и ОУ "Васил Априлов“.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).