Много любов и фантазия в макети на вятърни мелници и воденици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:43 / 24.02.2017
1830
На 3.03.2017 г. от 16:00 часа в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център Варна ще се проведе награждаването на лауреатите от Шестия национален ученически конкурс "Българските архитектурни паметници в макети", който е посветен на националния празник на България - Трети март. Конкурсът се организира ежегодно от ЦПЛР - Общински детски комплекс под патронажа на кмета на Варна и е включен в Националния календар за изяви по интереси на МОН.

Целта е да се засили интересът на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението. Конкурсът дава възможност да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, получени и усвоени в училище и в извънучилищните форми на дейност.

Тази година темата е "Вятърни мелници и воденици".
Жури с председател инж. Севдана Таушанова - строителен инженер, и членове: арх. Деница Русева и Юлия Кавръкова - историк, ст. учител, разгледа и оцени постъпилите 53 творби на 53 участници от цялата страна.

Лауреатите в конкурса ще получат дипломи и предметни награди. Специалната награда от кмета на град Варна ще бъде връчена на Виктория Миленова Маринова, 5. кл., НУИ "Д. Христов" - гр. Варна, а Специалната награда на Националния дворец на децата - на Наталия Ангелова Христозова, 7. кл., ОУ "Г. С. Раковски" - с. Болярци.

Макетите, които участват в конкурса, са изработени от хартия, природни материали, използвани са строителни елементи, кибритени клечки. В творбите освен сръчност са вложени старание, творчество, много любов и фантазия. 

Каним гражданите и гостите на града да посетят уникалната експозиция от макети, сътворени от сръчните ръце на българските деца във фоайето на Фестивалния и конгресен център, непосредствено преди общоградското тържество, посветено на националния празник на България - Трети март. Изложбата може да бъде посетена от 3 до 10 март 2017 г. пред зала 1 на ФКЦ- Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).