Многократно осъждан мъж обжалва присъда за подкуп на полицаи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:25 / 22.10.2015
384
Състав на Варненския апелативен съд днес разгледа жалбата на Николай Атанасов срещу осъдителна присъда на Варненския окръжен съд (ВОС) за предложен подкуп на пътни полицаи и затова, че карал автомобила си след употреба на алкохол. 

През август тази година, при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт, ВОС е постановил година и половина затвор за 41-годишния мъж, за това, че предложил на пътни полицаи 100 лева, за да не извършат действия по служба. Мъжът е отнесъл глоба 500 лева и присъда от 6 месеца "лишаване от свобода" за това, че карал пиян. Лишен е за 2 години от правото да управлява превозно средство. Наказанието е редуцирано до 1 година затвор.

В първия ден на август тази година, в центъра на Варна, автопатрул спрял за проверка автомобила на Николай. Полицаите веднага установили, че мъжът бил видимо пиян и трудно говорел. Започнали да пишат акт за установеното нарушение и тогава Атанасов предложил "да уредят" проблема със 100 лв. Униформените го предупредили, че това е друго престъпление, но това не го спряло. Той подхвърлил през прозореца на патрулната кола две банкноти по 50 лева. Николай има богата съдебна биография, с множество влезли в сила присъди, част от които са изтърпени ефективно. 

Първоинстанционният съд е изменил от "подписка" в "задържане под стража" мярката му на неотклонение. Днес той поиска от Варненския апелативен съд да намали присъдата като му наложи "пробационни мерки" и да определи по-лека процесуална мярка за принуда.

Съдът ще се произнесе с решение в установения от закона 30-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).