Модерен кабинет по отоневрология отваря врати в ДКЦ "Чайка“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:53 / 03.12.2018
9720
Модерен, високоспециализиран кабинет по отоневрология отваря врати на 3-и декември в ДКЦ "Чайка“ (бивша Курортна поликлиника) във Варна.

Оборудваният със супермодерна апаратура диагностичен кабинет ще работи от понеделник до събота, включително. В понеделник и четвъртък прием ще се осъществява от 8 до 18,30 ч., а във вторник, сряда и петък  - от 8 до 14,30 ч. За улеснение на работещите и много заетите в делничните дни хора е осигурен достъп и в събота между 8 и 13,30 час

Консултациите ще извършват двама сертифицирани отоневролозия – д-р Боянка Карабашева, опитен специалист по УНГ, и д-р Габриела Антонова, началник на “Неврологично отделение" в МБАЛ “Света Анна - Варна".

Записването на часове за прегледи става през Регистратурата на ДКЦ "Чайка“: 052/302-321 и 052/786-900.

Диагностичното изследване в специализирания отоневрологичен кабинет е на стойност 49 лв.

Световната медицинска практика повелява: При наличие на световъртеж (С или БЕЗ нарушено равновесие), замаяност, шум в ушите (С или БЕЗ намаление на слуха) и нестабилно равновесие без световъртеж първият консулт трябва да е с отоневролог.

Практиката е категорична, че заболяване на вътрешното ухо не може да бъде обективизирано с методите на образната диагностика (ЯМР, скенер или доплерова сонография). Световъртежът и/или загубата на равновесие трябва да се познават много добре от медицинските специалисти във всички области и пациентите да бъдат насочвани първо към специализираните отоневрологични кабинети, оборудвани с модерна апаратуа по изискванията на световните медицински стандарти за правилна и прецизна диагностика и назначаване на адекватна и своевременна терапия и рехабилитация.

Отоневрологичното изследване до момента е без аналог за поставяне на точна диагноза при заболяванията със световъртеж и слухови нарушения.

Не подценявате световъртежа и състоянието на замаяност! Загубата на време може да засегне сериозно качеството на живот на болните и да доведе дори до инвалидност, предупреждават специалистите.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).