Момчета, победили дрогата, правят кампания "Православните семейни ценности срещу агресията"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 14.09.2017
4096
За трета поредна година Сдружение "Отвори очи", по-известно като Православен център за зависими във варненския кв. "Аспарухово", организира кампания за превенция и помощ на хора и семейства, сблъскали се някакъв вид агресия.

Докато минало-годишната кампания се проведе под надслова "Православните семейни ценности срещу алкохола", то тази година фокусът пада върху борбата с агресията и темата е "Православните семейни ценности срещу агресията". Събитието е финансирано от Община Варна, дирекция "Превенции" и се осъществява с благословението на Варненски и Великопреславски Митрополит Йоан. Партньори по проекта са Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил".

Целта е колкото се може повече хора да получат достъп до информация, която би им била от помощ в преодоляването и защитата от агресията. В кампанията ще бъдат дискутирани важни теми като зараждане и отношение към агресията, видове агресия и начините за справяне с нея. Кампанията отговаря на важна потребност в обществото - активно действие срещу проявите на агресия и насилие в семейството, които често са следствие на злоупотребата с алкохол и други психоактивни вещества, както и с прекомерното гледане на филми с насилие, електронни игри и др. Необходимо е родителите и младите хора да се въоръжат с разбиране и познания за причините и условията, които водят до агресивно поведение, за начините за отстраняването им и за справяне с проблема. Поради тази необходимост проектът е насочен към семействата и младите хора, нуждаещи се от повече информация за същността на проблема.

В рамките на тазгодишната кампания Сдружение "Отвори очи" отново организира тренинги в две последователни седмици, които ще се водят от православни психолози и енорийски свещенници. Първият тренинг ще се състои на 30 септември (събота), от 9:30 до 16:15 часа в Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" и ще засегне важни теми като видове насилие, зависимост от насилие, както и практическа подготовка за начините за справяне с агресията. Непосредствено след това на 7 октомври (следващата събота), от 11:00 до 14:30 часа , ще се проведе втора част на тренинга на теми "Християнските семейни ценности - общуване на базата на любовта. Култура на дома" и "Отношението на Православната църква към агресията. Активно и пасивно търпение на греховното поведение".

Като продължение на кампанията, е запланувано през октомври да се проведат беседи във Варненските енории. Идеята е беседите да се водят с активното участие на хора, преминали през тренинга. По-този начин, не само информацията ще се разпространи сред много повече хора, но и самите участници в тренинга ще могат да затвърдят своите знания и умения и да ги предадат нататък.

Като допълнение към обученията, Сдружение "Отвори очи" е подготвило и информационна брошура със съвети "Как да се освободим от агресията", които ще се разпространяват безплатно по време на кампанията.

Организаторите с радост споделят, че кампанията се превърна в една благочестива традиция, в която Варненска и Великопреславска Митрополия и дирекция "Превенции" на Община Варна обединяват усилията си за помощ на хората. Ще очакваме завършека на надслова на следващата подобна кампания: "Православните семейни ценности ...".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).