Момиче от Варна се грижи само за онкоболната си майка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 14.12.2016
16468
Непълнолетно момиче от Варна само се грижи за онкоболната си майка. Разчитат на нищожната пенсия, отпусната по болест на 42-годишната жена, за да посрещнат най-належащите си нужди, разказва БНТ.

Стела Петрова и майка ѝ Ивелина живеят в сутерен в центъра на Варна под наем, който плащат роднини. Бащата ги е оставил много отдавна, живеят само с мизерната пенсия на жената и детските на момичето. Момичето учи в гимназията по текстил и моден дизайн, но вече по индивидуална програма, за да бъде непрекъснато до майка си.

"Декември 2015-а се случи най-лошото, направиха ми биопсията, гърдата ми наедря, бях в "Света Марина" и оттам почнаха големите ми мъки. Искаха ми се пари, няма да споменавам. И ако не е дъщеричката ми, знаете ли, умирам, само заради нея живея", споделя болната жена.

Заради тежкото онкологично заболяване на 42 години Ивелина е инвалид първа група с 267 лева пенсия. Разходите ѝ са много по-големи.

"Когато съм в болницата, ми дават на ден една лепенка виктанил, морфинови лепенки, които се лепят за болките, те са към 70 лева, и другите ми лекарства са още 80, отделно ми дават течни храни, въобще 300-400 лева отиват за лекарства. Някой път не ги вземам вече", разказва Ивелина.

Съучениците на Стела подготвят благотворителен базар в нейна подкрепа.

"Дано повече хора да ни чуят и да помогнат на Стела и на майка ѝ", призовава училищния психолог Валерия Гиндева.

Любовта и подкрепата от близки и приятели е това, което крепи Ивелина във всекидневната ѝ борба с болката. И вярата, че на Коледа се случват чудеса.

Всеки може да помогне като дари пари или се свърже с Бистра Варнева на 0878 35 0486.
Дарителска сметка
IBAN BG58CECB979010G4047800BIC (CECBBGSF) - Централна кооперативна банка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).