Монтираха умна пейка в Морската градина

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
10:59 / 06.11.2018
17519
Умна пейка ще заработи от днес в Детския кът на Морската градина, съобщиха за Varna24.bg авторите на проекта. 

Те са трима приятели от детинство, които решили да направят нещо полезно за Варна. Зад идеята, финансирана по проект "Младежка заетост" към Община Варна, стоят Баркев Киркоров, Младен Николов и Росен Гевшеков. 

Умната пейка е разположена до езерцето в парка и ще дава възможност за зареждане на мобилни телефони от днес, а от другата седмица и за ползване на безплатен безжичен интернет, обясни за медията ни Баркев. 

"Искахме да създадем място, където да се събират младите хора и да общуват. Държахме да е екологична като производство, затова ще се захранва със слънчев панел. Изработена е от алуминий и стъкло. Отстрани има екран, на който ще се завърти любопитна информация за Варна, ще се рекламират туристически обекти в града, ще се ползва и за реклама", разказа Бари. 

Той е убеден, че творението им ще оцелее, предвид това че е на място с човекопоток, където има охрана и постоянен персонал, който ще следи за опазването й.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).