Моньо, осъден за измама в Германия, ще плати финансовата си санкция у нас

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:14 / 11.03.2021
1087
Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Германия на 36-годишния Моньо С. за извършена измама, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Решението на германския съд е влязло в сила на 26 юли 2017 година. Българският гражданин следва да плати глоба в размер на 1725 евро, както и 99 евро разходи по производството, или общо 1824 евро. 

Моньо С. е признат за виновен, че е извършил престъпление, според

Наказателния кодекс на ФРГ /мошеничество/. То се изразявало в заплащане в пет различни магазина с дебитна карта, за която знаел, че в сметката няма пари и с намерението да получи стоки без заплащане.

Засегнатото лице не се яви при разглеждането на делото. Защитникът му пледира за уважаване на искането, тъй като отговаря на законовите изисквания. 

Като разгледа наличните доказателства, Варненският окръжен съд констатира, че са налице всички предпоставки за признаване и изпълнение на решението за налагане на финансова санкция по отношение на лицето. 

Решението на съда ще бъде изпратено незабавно на органите на ТД "НАП – Варна“ за изпълнение, като Моньо С. следва да плати глобата от 1824 евро, трансформирана в 3567,44 лева. 

Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).