Морето празно, цените - падат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (19)
09:30 / 21.07.2014
3562
Нечувано - цените падат в пика на сезона. Причината е, че всяко пето легло по Южното Черноморие е празно. Никой не помни подобен отлив на туристи. В момента положението е отчайващо, а от началото на август против всякаква логика се очаква свободните места да се увеличат. На север също отчитат по-слаба заетост на базата спрямо същия период на миналата година.

Причината за слабия сезон е лошото стечение на няколко обстоятелства, коментират хотелиери. От една страна са лошото време и наводненията, които прогониха много от туристите. От друга страна има голям отлив и от западни летовници, който е необясним. Кризата в Украйна пък нанесе допълнителен удар и намали резервациите както от Украйна, така и от Русия, твърдят хора от бранша.

Последното наводнение преди седмица в община Приморско засегна почти цялото южно крайбрежие. След потопа морето стана като боза. Мътилката от придошлите реки се разнася от Созопол до Синеморец и хората се страхуват да влизат във водата.

Лошият късмет не подмина и Севера. "Имаше анулирани резервации заради дъждовете през юни и последвалите информации, особено в румънските медии, а и в други страни - за зараза в морето. Наводненията също отказаха туристи. При нас, а и при колеги, имахме анулирани резервации от румънци, руснаци, дори и българи, казва Десислава Кирякова от БХРА в Балчик. Според нея профилът на туриста се променя. "Това, което забелязвам и в нашия хотел - има по-слаб интерес към записвания за екскурзии и други мероприятия. Донякъде отдавам понижението на записванията за почивки при нас и на факта, че до средата на юли бе и световното първенство по футбол. Макар че Бразилия е далеч от нас, все пак има отражение върху туристопотока в световен мащаб, което няма как да не засегне и българския туризъм", казва Кирякова.


Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).