Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Морска Варна скочи срещу рекламата с тъжния Христо
Автор: Пламена Николова 10:59 / 19.12.2019Коментари (40)13700
©
Рекламата на верига хипермаркети за детски стоки предизвика вълна от възмущение и коментари в социалната мрежа във Варна. Масово моряшки съпруги, а и не само, коментираха колко е неуместна, невъзпитателна и тъжна. Пусната бе дори петиция за спирането на рекламата, видя Varna24.bg.

Ето и текста на петицията, която масово се подкрепя: 

"Преди няколко дни посетих магазин "Джъмбо". Обикновено там – всяка година коледният дух ни завладява и ни зарежда с добро настроение.

При последното ми посещение останах леко изненадана. Рекламата, която звучеше, изглеждаше различно от веселите песнички със запомнящ се текст. Споменаваше се тревожно името "Христо". Не успях да схвана посланието, понеже търсех подаръци за близките ми, но по време на пазаруването, чух поне още 10 пъти това име. Честно казано – опитах се да го приема положително, въпреки разтревожената нотка в гласа, понеже имам близък човек, който носи това име. Всичко отмина до момента, в който попаднах на тази реклама по телевизията.

Действието се развива на Бъдни вечер, в Атлантическия океан, на кораб "Свети Николай". Главният герой е Христо, поредния баща, "давещ се" в името на семейство и близки. А в съдържанието на рекламата се изтъкват на преден план играчките, които ще донесе бащата при завръщането му. Ами ако не се прибере?! 

Искам да изкажа дълбокото си възмущение и болка относно "коледната" реклама на "Джъмбо". Защото това е всичко друго, но не и коледна!

Много хора изпращат техните баща, майка, брат, сестра, чичо, леля, на път, които ежедневно жертват здравето, нервите и живота си в името на семейството си. И за съжаление, не всички успяват да се завърнат живи.

Защото само един пътуващ човек и семейството му  знаят с какви чувства се разделят всеки път, как треперят един за друг, как посрещат разделени най-важните събития в живота – като раждане, смърт, други поводи и празници и как с нетърпение очакват отново да бъдат заедно!

Чувствам се лично засегната от посланието на клипа. Със сигурност и много други хора споделят същото мнение!  Тази реклама носи болка, огорчение и разочарование и образува тежка буца в гърлото! Смятам, че има далеч по-удачен начин да отброиш дните до Коледа!

Апелирам ЗА спирането на "коледната" реклама на Джъмбо!

Появиха се обаче и мнения на другия полюс във фейсбук, едно от тях гласи следното:

"Подпалихте фейсбук с петиция срещу рекламата на Jumbo, а иначе пълните торбите от там. Искали да бойкотират веригата, но нали пак ще напълните торбите, било то и от друг магазин ... тогава "Христо" по-сигурно ли е, че ще се върне? Или защото идват празници и много се разчуствахме? Да не говорим, че една голяма част от вас не се сещат всеки ден за "Христо" или пък няма да седнете на отрупаните маси, за да празнувате, но сега много засегнати го давате! В крайна сметка, не е ли това целта на рекламата, да се говори за даден продукт. Има толкова други петиции, в които може да вложите енергията си!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.12.2019 г.
0
 
 
Рекламата като цяло е доста зле измислена и направена .По никакъв начин не се асоциирам с нея ,защото не е необходимо да ми напомня някой или нещо ,че мъжът ми е в океана и ,че ми липсва .Всеки е тръгнал с ясното съзнание ,че когато се омъжва за моряк е на ясно кой къде ще е и какъв живот предстои!Но в никакъв случай не сме жертви ние съпругите на моряци ,не ни е лесно ,но сме били наясно със ситуацията не е изненадващ факта ,че мъжете ни отсъстват от дома обаче сме наясно и с всички позитиви .Доколкото си спомням други реклами на въпросната марка бяха преизпълнени с "голотии" и от там си правя извода за себе си ,че явно им куца усета за правилната реклама . Поредните "пластмаси "на пазара с прекалено завишени цени !!!А те са се опитали някакъв дух да вкарат в тази пластмаса чрез рекламката си ,но уви пак не са успели .
Aнонимен
на 20.12.2019 г.
0
 
 
Наистина е много тъжна.А по-лошото е,че я пускат и по детските канали. По-добре СЕМ да я спре.
Aнонимен
на 20.12.2019 г.
0
 
 
Когато пуснат тази реклама по телевизията сменям канал, рекламата им е възмутителна.
Aнонимен
на 20.12.2019 г.
0
 
 
Заплатите на моряците са горе долу колкото на даскалите в сащ
Aнонимен
на 20.12.2019 г.
0
 
 
В Джъмбо има скапана китайска стока.Рекламата е тъжна.
Aнонимен
на 20.12.2019 г.
+1
 
 
Моряшкото имане е платено с много сълзи,не завиждайте! Освен това на фона на девалвацията на цената на човешкият живот заплащането в бранша пада,особено за бг морските.А професията е трудна ,толкова,колкото и космонавската,но нещата не са толкова окаяно,колкото в рекламата.Тази тънка струна душата,много я дърпат търгашите напоследък,май нещо не им върви лъжата
Aнонимен
на 19.12.2019 г.
-1
 
 
Това е най глупавата реклама която съм виждал,вместо да те радва за Коледа тя те подтиска ужасна е
Aнонимен
на 19.12.2019 г.
0
 
 
Мелодията е подтискаща, а оттам вече няма значение какво приказват в рекламата... Не може това да е реклама на такъв магазин... Не съм влизал във въпросния, така че не ме интересува толкова, ама мога да си представя родители с децата си вътре и да звучи това нещо......
Aнонимен
на 19.12.2019 г.
-1
 
 
Не знам за тая реклама,но знам,че Джамбо са ши*ани гръцки гадини и продават боклуци.
0
 
 
Рекламата е режисирана от човек, който е влизал в морето само до колене, а камо ли да е преспивал на кораб, какъвто е гледал от плажа и по филмите
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: