Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Морската стихия разцепи трета буна
Автор: Екип Varna24.bg 18:52 / 12.02.2012Коментари (19)14946
© Impact Press Group
Трета буна е сцепена от морските вълни. Това е най-сериозното поражение, нанесено от морето по варненския бряг. Голямо парче от бетонния път към широката част на брегозащитното съоръжение е откъснато, а останалата част от него е деформирана. Екип на "Гражданска защита" вчера постави знак, че достъпът до буната е забранен, а преминаването по нея е опасно. За останалите съоръжения не са предвидени подобни ограничения за достъп, защото по тях няма такива сериозни проблеми, обясниха представители на местните органи, отговарящи за безопасността им. Днес на мястото ще бъде поставена и решетка, която да ограничи преминаването на автомобили. Колкото до пешеходците, за тях основна мярка е предупредителната табела, а дали те ще се съобразят с нея, в крайна сметка остава техен личен избор. Както "Народно дело" вече съобщи, крайбрежната алея между 3-та и 4-та буна, където все още има много изхвърлени камъни, също ще бъде затворена за автомобили. Въпреки препятствията в участъка вчера следобед минаваха доста коли. Между тях имаше дори и таксита, но по-голяма част бяха на любители фотографи, дошли да заснемат необичайния вид на Варненското крайбрежие през зимата.

Огледите по бреговите съоръжения вчера бяха в пълен ход. Екипи от геодезисти със специална измервателна техника правиха опис на деформациите по буните и на крайбрежната алея. Без да разполага с техните инструменти, екипът ни не забеляза други нарушения на цялостта на буните.

Най-засегнатите варненски общини от бурното през седмицата море са Бяла и Аксаково. Значителни поражения са нанесени още и в община Аврен, където се намира курортът Камчия. Част от пясъчната ивица на курорта изядена от морето. По брега има множество довлечени от водата дървета. Каменна стена от масивни блокове на пристанището в Бяла е напълно унищожена от морето. Съоръжението е било с дължина 70 метра и високо около 2 метра. Там са потопени и 5 лодки,съобщи Дарик радио вчера, позовавайки се на данни от кметовете от областта. Само една от четирите буни край Кранево е оцеляла невредима, показва подробният оглед край рибарското селище, което в момента е заплашено и от потенциално свлачище. Нанесените във Варненска област щети са за милиони левове, но точният им размер тепърва ще бъде изчисляван. Кметовете на засегнатите общини изразиха надежда, че ще получат държавна помощ за възстановяване на щетите.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Cvetelina Nikolaeva
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: