Морско училище подписа меморандум с украинския Военен институт за информационни технологии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:34 / 01.11.2023
727
Началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и началникът на украинския Военен институт за телекомуникации и информационни технологии "Героите на Крути“ – генерал-майор Виктор Остапчук, подписаха меморандум за сътрудничество, съобщиха от флотската Алма матер.

Двете институции ще обсъдят изследователските си програми и проучвания и ще работят в посока за съвместна изследователка дейност по проекти, публикации и конференции. Документът предвижда още обмен на научни кадри, както и взаимна културна и техническа подкрепа. Двете страни приеха да разменят и покани за събития – семинари, симпозиуми и церемонии и да съдействат за популяризиране на мисиите и задачите си.

Началникът на украинския институт бе гост на Конференцията за сигурност в Черно море, на която ВВМУ е домакин. По време на посещението си той разгледа и учебно-материалната база в Морско училище.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).