Морско училище с нова придобивка, бързоходна лодка "Стрела

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:26 / 13.04.2021
1965
На 15 април 2021г. /четвъртък/ от 9:45 ч. в Пункт за базиране-Варна ще се състои ритуал по присвояване на име на бързоходна лодка “Стрела“ от състава ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“. 

Бързоходната лодка е придобита през 2020 година. Въведена е в експлоатация през 2021 година. Тя е с габаритни размери: дължина – 5,98 м, широчина – 2,47 м и газене – 0,30 м. Произведена е във Франция. Максималният брой лица, които могат да се превозват е 12 души. Снабдена е с извънбордов двигател с мощност 115 к.с. Ще бъде използвана за обучение на курсанти, студенти, специализанти и кадети от Морско училище на Полигона за спасителни средства. С новата лодка от състава на ВВМУ ще се осигуряват и различни операции на море, като регати, морски лагери, гребно-ветроходни походи и др. 

На церемонията са поканени Командирът на ВМС и представители на Военноморските сили.  Кръстница на плавателния съд ще бъде началникът на "Личен състав“ във ВВМУ – кап. III ранг Димана Славова. Церемонията ще завърши с ритуал по тържествен водосвет и освещаване на именуваната лодка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).