Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Музейко" гостува за първи път във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:14 / 10.01.2020Коментари (0)18259
Delta Planet Mall ще изненада своите посетители с изложба на Музейко, която ще бъде достъпна в периода 12 януари – 12 март. Тя носи наименованието "Изобретенията“ и представя по любопитен и забавен начин едни от най-важните научни изобретения на човешката цивилизация от 19-ти и 20-ти век. Това е и първият път, в който детският научен център гостува във Варна.

Изложбата представя процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, като превръща децата в истински изобретатели. Презентационни клипове, които ще се прожектират в допълнение към самите експозиции, ще внасят допълнителен интерактивен елемент в цялостното преживяване.

Децата и всички любопитни възрастни ще имат възможността да научат как са създадени рентгенът и телефонът, както и по-непознатите, но не по-малко забавните изобретения като слинкито, балона с горещ въздух и автомобилите, задвижвани от човешка сила. Посетителите на Delta Planet Mall ще могат да опитат да изпратят телеграма с морзовия апарат на Александър Бел, както и да видят цветовете на вълните, образувани под трептенията на друго негово изобретение – фоноавтографа. Те ще могат да изпробват как работят още звуковият барабан и уредът за предаване и приемане на съобщения и да разгледат макет на пишеща машина.

Благодарение на изложбата "Изобретенията“, Delta Planet Mall ще даде възможност на любознателните малчугани да опознаят и да изпробват нови идеи. По този начин те не само ще полу
©
чат много нови знания, но и ще се усъвършенстват, като се срещнат отблизо с откритията на някои от най-големите откриватели на последните два века.  

Научни събития и гостуващ планетариум ще съпътстват изложбата "Изобретенията“. В съботите от 18 януари до 12 март в Delta Planet Mall за най-любопитните малчугани ще се организират и лаборатории, които да развихрят още повече тяхното въображение. Безплатен планетариум ще гостува в търговския център на 25 и 26 януари от 13 до 18 часа с предварително записване на щанд Информация. Цялата програма на съпътстващите събития е достъпна на www.deltaplanet.bg.

Изложбата "Изобретенията“, както и всички събития са с безплатен вход за посетителите на Delta Planet Mall.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: