Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Музейко разкрива изгубени светове за малчуганите на Летище Варна
Автор: Пламена Николова 09:07 / 04.04.2022Коментари (0)2641
С изследователски полет за деца "Музейко“ кацна на Летище Варна“ в събота. За първи път в своята история черноморското летище е домакин на образователни изложби за своите най-малки посетители, предаде репортер на Varna24.bg.

Непосредствено преди настъпването на активния летен сезон Летище Варна в сътрудничество с Детски научен център "Музейко“, представя едно вълнуващо приключение за деца и подрастващи в света на изобретенията и дълбините на Черно море с изложбения проект "Музейко каца на Летище Варна“.

Всеки ден от сряда до неделя до 30 юни в специално обособено пространство в Терминал "Заминаващи“ на варненския аеропорт малчуганите и техните родители и учители от Варна и региона имат възможността да влязат в ролята на любопитни изследователи, научавайки повече за създаването на някои от най-важните човешки изобретения като: телефона, рентгена и телевизора чрез изложбата "Еврика!“ или да се превъплътят в морски търсачи на древни съкровища, скрити дълбоко сред пясъците на черноморското дъно чрез интерактивната експозиция "Black Sea MAP (Maritime Archeology Project)“.

"Щастливи сме да бъдем домакини на две от най-атрактивните пътуващи образователни изложби на "Музейко“ и по този начин да предоставим ново непознато изживяване за най-малките посетители на Летище Варна. С реализирането на подобни интерактивни образователни инициативи се посвещаваме в създаването на допълнителни атракции за всички пътници, особено за най-малките от тях, в целия регион. Това е и част от нашата дългосрочна визия, в която всички ние вярваме – да отворим широко вратите на летището, правейки го още по-вълнуващо място за хора от всички възрасти. Благодарим на "Музейко“ за отличното партньорство!“, сподели Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар – д-р Франк Кванте.

"С пътуващите си изложби "Музейко“ представя науката по интересен и достъпен за децата начин и език. С тях "Музейко“ достига до различни кътчета на България. Изложба "Еврика!“ е най-голямата и любима наша пътуваща изложба, която вече е била в много градове на страната. Black Sea MAP е единствената ни пътуваща изложба, свързана с Черно море. За първи път с гостуването си във Варна, обединяваме двете пътуващи изложби и пресъздаваме толкова обемно света на "Музейко“, извън "Музейко“. Това нямаше да е възможно без изключителния ентусиазъм и подкрепа на целия екип на Фрапорт Туин Стар. Щастливи сме, че "кацаме“ с интересни научни факти и знание сред всички жители и гости на Варна. Бъдете откриватели и учете, докато играете!", заяви Главният изпълнителен директор на "Музейко“ – Бистра Кирова.

"Музейко“ е първият детски научен център в България, финансиран от Фондация "Америка за България“. Създаден през 2015 г. от над 150 водещи дизайнери, учени, архитекти, писатели, илюстратори от цял свят, до момента научният център е посетен от близо половин милион деца и възрастни от България и чужбина. Мисията на "Музейко“ е да вдъхновява децата за учене и наука чрез игра, и да им покаже, че всеки може да бъде откривател стига да не се страхува да експериментира, да опитва, и да мечтае.

Повече от откриването вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: