Мъж, нападнал лекар от Спешна помощ във Варна, застава пред съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:23 / 16.09.2015
2062
Наказателно дело по обвинение в нанасяне на телесна повреда на медик от Спешен център е насрочено за 17 септември в Районен съд - Варна. 

Подсъдим по делото е 27-год. Й. Петров. Обвинението срещу него е за престъпление по чл.131 ал.2 от НК - за причиняване на лека телесна повреда на лекар в болница "Св.Анна", при и по повод изпълнение на функцията му.

Самият инцидент е от вечерта на 25 май миналата година. Подсъдимият влязъл в спешния ортопедичен кабинет с кръвотечение от порезна рана и поставил наранената си ръка директно върху бюро с медицинска документация. Санитарка го накарала, за да не цапа - да премести ръката си на хирургическата маса за обработка, при което той започнал да се държи арогантно и неучтиво. 

Според обвинението, при огледа на раната от дежурния лекар, Петров блъснал хирургическата ваничка и го опръскал с кръв. После, със свободната си ръка, ударил с юмрук медика в лицето. Медицинската сестра уведомила за инцидента полицията. Вследствие на удара лекарят получил подкожен травматичен хематом в областта на челюстта.

Ход на делото беше даден преди съдебната ваканция, в отсъствие на подсъдимия. Упълномощеният от него защитник тогава посочи уважителни причини за неявяването му. Пострадалият лекар встъпи като частен обвинител и граждански ищец в процеса и предяви иск за сумата от 4000 лева, като обезщетение за причинените му неимуществени вреди. 

Наказателното дело се разглежда от ІІІ състав на Районния съд в зала VІ на съдебната палата на площад "Тракия".


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).