Мъж обра съквартиранти в Англия преди да потегли за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:08 / 18.02.2015
921
48-годишен мъж от варненско село бе осъден за извършена кражба на вещи от свои колеги-гурбетчии в Англия.

Районен съд - Варна осъди ефективно 48-годишният С. Стаматов за кражба на чужди вещи на обща стойност 825 лева. Деянието е извършено на 20 октомври миналата година в град Бристол, Великобритания. Подсъдимият съжителствал в обща квартира с други 17 човека-гурбетчии. Тъй като не печелел достатъчно пари в чуждата държава, решил да се върне в България и си купил самолетен билет за горепосочената дата. Докато си приготвял багажа, влязъл в помещенията на двама свои колеги и сънародници и оттам взел ъглошлайф, машинка за подстригване и лаптоп, в комплект със зарядните устройства за тях. Още докато летял за Варна, съквартирантите на подсъдимия забелязали липсите и позвънили спешно на свои роднини, които уведомили летищните власти. При последвалата проверка на летището в багажа на подсъдимия били открити чуждите вещи.

Кражбата е извършена в условията на опасен рецидив. 48-год. мъж е осъждан за посегателства срещу собствеността и е търпял ефективно наказание в затвор.

Причинените от деянието щети към момента са възстановени на собствениците. След постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).