Мъж, опитал да подкупи пътни полицаи, застава пред съда във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:36 / 20.11.2020
1107
Варненската Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 39-годишния К. Й. от Варна, съобщи говорителят на институцията Радослав Лазаров.

След полунощ на 07 срещу 08 юли 2020 г. обвиняемият шофирал л.а. "Мерцедес“, собственост на трето лице. Свидетелството му за правоуправление обаче било отнето по административен ред. Бил спрян от екип на полицията за рутинна проверка. Приближил се до патрулния автомобил и през отворения му прозорец пуснал в папката на единия полицай банкнота от 50 лева. Веднага след това, полицаят, комуто бил предложен подкупа, затворил папката с документи на автомобила и я оставил на таблото пред себе си. Заедно с колегата си излезли от служебния автомобил. Заключили го и уведомили дежурната част в РУ Аксаково. Започнало наказателно производство за активен подкуп. 

Деянието на Й. било квалифицирано като престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал.1 от НК. Ако бъде признат по повдигнатото му обвинение, той би могъл да получи наказание лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. 

Предстои разглеждане на делото в разпоредително заседание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).