Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мъж остава в ареста за разпространение на наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 11:58 / 06.07.2021Коментари (0)812
©
Варненският апелативен съд отказа домашен арест на обвинен в разпространение на наркотици, съобщиха от пресслужбата на институцията. Втората инстанция потвърди определение на Добричкия окръжен съд, който е отхвърлил молбата на Сунай И. за изменение на мярката за процесуална принуда.

46-годишният мъж е бил привлечен за това, че на 11 март в Добрич държал 14 пликчета с 6,89 гр марихуана, 8,5 гр метаамфетамин и амфетамин. Три седмици по-късно е бил заловен отново да разпространява наркотици. Забранени вещества са иззети от дома му.

Адвокатът не оспорва съпричастността му към извършеното. Счита обаче, че няма опасност той да се укрие или извърши престъпление. Мъжът не е осъждан и срещу него няма висящи производства. Първоначално му е определена "парична гаранция“, която той не е внесъл заради финансови затруднения, и затова било постановено задържане под стража.

Представителят на Апелативната прокуратура заяви, че основание за ареста е не толкова неплащането на гаранцията, а фактът че е привлечен към наказателна отговорност за деяние, извършено при условията на продължавано престъпление. Това предполага висока обществена опасност.

Апелативният съд взе предвид извършеното умишлено престъпление, което законът наказва с между 2 и 8 години лишаване от свобода. От данните по делото може да се приеме, че обвиняемият е извършил разследваното деяние. Не са събрани доказателства, които да разколебават тезата за съпричастността на Сунай И. Съдът посочи, че въпреки че не е осъждан, срещу него е било образувано наказателно производство. Макар приключило с административно наказание, то е относимо към данните за личността на обвиняемия. Съдебният състав припомни, че в рамките на 5 години мъжът е глобяван в Германия многократно. 5 от санкциите са за притежание на упойващи вещества. В разследвания случай, по-малко от месец след повдигането на обвинение за разпространение на забранени вещества, Сунай е извършил идентично деяние. Освен това, става дума за три вида високорискови наркотици и за разпространение. Всичко това извежда наличие на опасност при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да извърши престъпление. Има риск той да се укрие, тъй като често е пребивавал в чужбина, където живеят негови близки. 

С тези аргументи Апелативен съд – Варна прие, че законосъобразната мярка за неотклонение спрямо Сунай И. остава задържането под стража. 

Определението на въззивната инстанция е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: