Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мъж от Варна спечели най-важната битка в живота си! От 140 кг стана блестящ атлет
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 20.07.2019Коментари (0)5312
©
140-килограмов мъж става блестящ атлет. Варненецът Андрей Трайков влиза в жестока надпревара за живота си, след като достига плашещите 140 килограма. 34-годишният мъж признава, че винаги е имал наднормено тегло, но нещата загрубяват, когато заминава за Щатите, за да преследва американската мечта.

"Ядях безразборно от всичко. Сандвичи, бургери, пици. Най-вече ядях вечер, което е най-вредното нещо, и именно от това натрупах много килограми", спомня си пред "България Днес" борбеният мъж. Връща се в България, но продължава да натрупва телесна маса. Здравето на Андрей е заплашено, като той често вдига високо кръвно, изпада в депресия и го мъчат още куп болежки.

"Осъзнах, че трябва да спра, иначе нямаше да оцелея. Започнах да имам много големи здравословни проблеми. Не можех да спя, болеше ме постоянно гърбът. Изпаднах в депресия. Вдигах кръвно, холестерол", връща се назад в тежките си години Трайков.

Това е ключовият момент, в който Андрей осъзнава, че трябва да промени начина си на живот. Отива в Боровец, сред природата. Там започва да чете много книги по темата. Прави дълги разходки и хапва само плодове и зеленчуци. Рязко сваля 10 кг, но след това изпада в застой.

"Когато видях, че не става само с чиста храна, влязох във фитнес. Започнах да тренирам и лека по лека се приведох във форма. Успях да сваля 60 килограма. Към днешна дата тежа 79-80 килограма", разказва атлетът. Миналата година споделя пред приятели, че иска да се включи в маратон по бягане. Те му се изсмиват и първоначално не му вярват.

Това мотивира Андрей и той се записва за Софийския маратон. На него успява да пробяга 42 км за 4 часа и 20 минути.

"Подготвих се за месец и половина. След като го избягах, вече не можех да спра да бягам. Знаех, че мога да се справя и по-добре. На следващия маратон в София изминах разстоянието за три часа и половина", допълва упоритият варненец.

Оттогава Андрей тренира почти постоянно. Научил е наизуст маршрута Варна - Кранево и Варна - Аладжа манастир, който е дълъг около 18 км. Животът му вече е изцяло свързан със спорта. След като завършва Медицинския университет във Варна, Андрей започва работа като рехабилитатор. Почти цялото му обкръжение е от спортисти.

Най-дългият маршрут, който волевия мъж изминава, е последният му. 76-километровото трасе е осеяно с препятствия, тъй като е в планината. Андрей успява да го преодолее за 11 часа и половина.

Ултрамаратонецът организира благотворителни инициативи, свързани със спорта. Последната такава е в помощ на малкия Дани от Добрич, който страда от детска церебрална парализа. По време на тичането във Варна се събират 5000 лв., които са дарени на семейството на болното дете.

"Много обичам да се занимавам с деца. За жалост у нас няма качествено лечение. Затова всички бягат в чужбина. От тази гледна точка искам да помогна. Събрахме една сума от 5000 лв. за Дани, което не е много, но пак се радвам, че успяхме да се включим. Срещнах се лично с него. Усещането е невероятно", споделя Андрей.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: