Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мъж от Варненско бойкотира безплатното саниране
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 09.11.2016Коментари (0)952
©
Собственик на апартамент в жилищен блок, в който се извършва безплатно саниране по държавната програма, попречи на изпълнението на строителните дейности и отказа да пусне работници в дома си.

Случаят се развива в Белослав. В блок 1, вход 3, в кв. "Младост" дейностите по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради започват през август. Строително-монтажните дейности са по силата на договор, сключен през април 2015 г. между Сдружението на собствениците и Община Белослав.

Въпреки че всички собственици на жилища във входа са подписали декларации за съгласие за предоставяне на достъп до апартаментите, по време на строително-монтажните работи собственикът на апартамент № 45 Ангел Цонев Ангелов отказва да допусне в имота си работниците от строителната фирма.

Няколко пъти строителите работят по една от двете тераси на апартамент № 45. Вечер обаче 58-годишният собственик разрушава направеното, обясни кметът на Белослав Деян Иванов.

Поради незавършеност на посочения апартамент и предвид влошаване на метеорологичните условия е възможно да се появят течове на по-долните апартаменти и отлепване на вече направената топлоизолационна система на фасадите, предупреждават от строителната фирма. От там дори отказват да поемат гаранционните срокове на сградата.

За да бъдат завършено успешно санирането на блока, кметът на Белослав издава заповед, с която принуждава Ангел Ангелов да осигури достъп до имота си в периода между 9,00 часа на 27 октомври до 17,00 часа на следващия ден. В случай, че това не бъде направено, заповедта ще бъде изпълнена със съдействието на полицията, се посочва в кметското разпореждане. Достъп до имота си обаче Ангелов така и не е осигурява.

58-годишният адвокат по професия обжалва заповедта, която допуска предварително изпълнение. Преди това Ангелов е депозирал и над 15 жалби в Общината, разкри кметът на Белослав.

"В едните настоява терасата да се остъкли, в другите - че не трябва. В някои от жалбите иска целият блок да не се остъклява, защото терасите били връзката на собственика с околната среда и не можели да чуват птичките. Жалва се, че той не е одобрил проектите и строежът е незаконен", посочи Иванов. Той увери, че архитектурният проект е одобрен и има влязло в сила разрешение за строеж.

Наред с жалбите, Ангел Ангелов коментирал протеста си и с реплики от рода на "Тодор Живков свалих, че един блок ли няма да проваля", разкри още белославският кмет.

Заради жалбите на Ангелов санирането на блок 1, вход 3, в кв. "Младост" е подложено на масирани проверки от няколко държавни институции, сред които РДНСК и Инспекцията по труда.

В крайна сметка обновяване на сградата приключва. Заради упорития отказ на Ангелов да допусне строителите в дома, в който живее със съпругата си, апартаментът им единствен в целия вход остава несаниран, а терасата е със старата дограма. От строителната фирма са отчели това в протокола си.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: