Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мъж получи 12 години зад решетките за опит за убийство на свой съселянин
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 20.03.2023Коментари (0)1063
©
41-годишен мъж бе осъден и ще търпи наказание от 12 години "лишаване от свобода“ за опит за убийство на негов съселянин по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Търговище. Това съобщиха от пресцентъра на съда за Varna24.bg.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Търговище бе наложено ефективно наказание на 41-годишният И.И. от село Горско Абланово, опитал да убие свой съселянин при условията на опасен рецидив и предаден на съд за престъпление по чл.116, ал.1, т.12, предл.1, във връзка с чл.115, във връзка с чл.18, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1, б. "а“ и "б“ от НК. Той бе осъден на 18 години "лишаване от свобода“ при строг режим.

Мъжът се възползвал от правото си да поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета, и признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Така състав на Окръжен съд - Търговище, след като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, определи подсъдимият да търпи наказание в размер на 12 години "лишаване от свобода“. Уважен беше и граждански иск в размер на 70 000 лева, които И.И. ще трябва да заплати на пострадалия.

Престъплението било извършено на 28 октомври 2022 година. Подсъдимият се намирал в кафе-аперитив в село Горско Абланово, след като преди това помагал на свой приятел да вари ракия. Той бил във видимо нетрезво състояние и в лошо настроение, търсел конфронтация и насочил агресията си към други посетители в заведението. Въпреки че те не отговаряли на заядливия му тон и обидите, мъжът не спирал и дори ставал още по-агресивен.

След 20:00 часа, подсъдимият останал в присъствието на съдържателя на заведението, съпругата му и още един мъж – пострадалият. Между него и И.И. възникнала разпра, провокирана от кутия с цигари. Ситуацията бързо ескалирала и се стигнало до лек удар от страна на пострадалия в областта на главата на обвиняемия, избивайки цигарата от устата му. Последвала реакция на 41-годишния мъж, който извадил нож и бързо нанесъл четири удара в тялото на своя опонент. Един от ударите порязал дясната мишница на мъжа, а два проникнали в коремната му кухина, причинявайки на мъжа разстройство на здравето временно опасно за живота.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: