Мъж попада за пети път в затвора, след като източи банковата карта на колега

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
12:15 / 10.07.2019
1786
10 месеца лишаване от свобода при строг режим е наказанието на 37-годишния Валентин Я. за теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Престъплението по член 249, ал. 1 от НК е извършено като продължавано деяние. Присъдата бе постигната след споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище, което подсъдимият Валентин поиска днес в съдебната зала на Търговищкия окръжен съд, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. 

С дебитната карта Валентин се снабдил, след като платежният документ изпаднал от дрехите на негов колега в съблекалнята на цеха, където работели. Валентин я взел, но не казал на колегата си. Дебитната карта била безконтактна и още същата вечер – на 3 април тази година, подсъдимият си купил с нея цигари и алкохол. С четири трансакции той успял да  плати покупки на стойност 72 лева.

След полунощ отишъл в друг магазин. Поискал да закупи стоки на стойност над 25 лева. Обяснил на продавачката, че е забравил ПИН-кода и затова ще плати стоките на няколко пъти за суми до 25 лева. Дебитната карта обаче вече била блокирана и Валентин не успял да се възползва от нея, за това я изхвърлил.

Изтеглените суми Валентин вече е възстановил на своя колега. Той е осъждан четири пъти, като наложените му наказания са били ефективни. Сега 37-годишният мъж ще влезе за пети път в затвора, за да изтърпи ефективното наказание при строг режим.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).