Мъж приготви 3 000 лв. за операция във Варна, приятелят му ги изхарчи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:03 / 20.09.2016
769
Районният съд във Варна осъди на една година строг затвор 60-год. Пламен С. от Силистра. Повдигнатото спрямо него обвинение бе за това, че в периода 11-14 септември миналата година противозаконно присвоил чужди пари, които владеел - престъпление по чл. 206, ал. 1 от НК. Става дума за парична сума от 3000 лева, която пациент на Военноморска болница - Варна заделил и трябвало да заплати за планова операция за подмяна на става.

Болният и 60-год. Пламен се познавали от родния си град, като подсъдимият му съдействал и придружавал при задвижването на процедурата по хоспитализация в болницата. Пациентът бил приет в лечебното заведение и насрочена датата за операцията - 14 септември м.г., а подсъдимият трябвало срещу издаден от лекуващия лекар талон за направление да внесе предвидената сума на касата на болницата. Вместо да стори това, той взел парите на болния си познат и ги изхарчил за свои нужди. В деня на самата операция подсъдимият се появил в болницата и осигурил единствено необходимите кръводарители.

Районният съд във Варна осъди 60-годишния Пламен С. да заплати на пострадалия граждански ищец обезщетение за причинената му имотна вреда, заедно със законната лихва от датата на деянието. Освен наказанието от 1 година затвор, съдът приведе в изпълнение и наложено му от Силистренския районен съд наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, тъй като инкриминираното обсебване се явява извършено в изпитателния срок на влязла в сила спрямо него предходна присъда.

15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).