Мъж с 50% инвалидност от Варненско: Не съм за два лева, но има закони и трябва да се спазват!

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
14:59 / 07.07.2022
21063
Читател на Varna24.bg сподели огорчението си от некоректно отношение при посещение в атрактивен туристически обект край Варна. Публикуваме коментара на Иван Стоянов без редакторска намеса:

"Провокиран от едно мое посещение в Двореца в Балчик и грубото отношение на една касиерка, която след като я уведомих, че съм инвалид с 50%, а инвалидите са освободени от плащания при посещение на обекти с национална и историческа стойност, просто се обърна към мен с думите: "Нали си на крака".

И тук въпросът не е в двата лева, които тя поиска, а в грубото отношение и неизпълнение на указания, предвидени в съответните разпоредби. Останах изненадан от думите и, че "ако съм бил на количка и с предружител", щяла да ме пусне".

Омерзен от цялата тази ситуация, потърсих среща и с Директора на Двореца, която първоначално беше изненадана от поведението на подчинената си, а после започна да търси някаква провокация от моя страна. Разбира се, предложи да ми върне парите, но аз отказах с думите, че тук не става въпрос за два лева, а за грубо погазване на правата на инвалидите в България. И това, за съжаление, е честа практика. Попаднах в подобна ситуация при посещението ми в Бачковския манастир, където паркинга пред манастира изненадващо е даден на виден функционер и бивш депутат от ИТН.

Интересното тук е как собственост на манастира се оказва в частни ръце, а не е оставено да се стопанисва от самия манастир, както беше миналата година и инвалидите влизаха безплатно в паркинга.

Въобще цялата държава е потънала в тънки взаимосвързващи взаимоотношения с политикоолигархичен привкус", гласи част от коментара на Иван Стоянов, изпратен до медията ни.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).