Мъж с оранжерии за марихуана се споразумя със съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 24.06.2016
632
Варненският окръжен съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство срещу Атанас Чернев от Старо Оряхово, постигнато между неговата защита и Окръжната прокуратура - Варна. 

Пред съда 29-годишният мъж заяви, че се признава за виновен за това, че на 7.08.2015 г., в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества - марихуана, с цел разпространение. 

Две оранжерии за засяване и отглеждане на високорискови наркотични вещества бяха открити миналото лято след извършени претърсвания и изземвания в помещение на ресторант-сладкарница в кв. "Галата", местност "Фичоза", и в жилище в кв. "Аспарухово", ползвано от Чернев. 

Намереното количество е 7 кг и 990 грама марихуана с различно процентно съдържание на активен компоненттетрахидроканабинол, а общата стойност на наркотичните вещества е 47 367,96 лв. 

Чернев се призна за виновенза това, че през периода от 01.05.2014 г. до 07.08.2015 г., при условията на продължавано престъпление, в помещение на ресторант-сладкарница "Център",в землището на кв. "Галата", и в апартамент в гр.Варна, на ул. "Георги Стаматов", в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, засял и отглеждал растения от рода на конопа. 

Наказанието, за което са се споразумели страните, е "Лишаване от свобода" за срок от 1 година и 11 месеца, с 3-годишен изпитателен срок.

Чернев декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по- нататъшното разглеждане на делото по предвидения от НПК общ ред. Съдът, след като се запозна с така изготвеното споразумение, намира, че то не противоречи на закона и морала, и го одобри. То влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).