Мъж се опита да запали къщата на съседа, съжали горчиво

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:53 / 05.01.2023
1011
Преди ден, варненец потърсил помощ от служителите на РУ Аксаково. Той подал сигнал за направен опит за палеж на недвижимия му имот в с. Ботевом съобщават от пресцентъра на полицията.

В резултат на предприетите незабавни оперативни действия, извършителят на деянието – 49-годишен съсед на пострадалия, криминално проявен, известен на МВР е задържан в ареста за срок до 24 часа. При извършения на място оглед, криминалистите установили обгоряло иглолистно дърво, което е в непосредствена близост до навес на къщата.

Разследващите констатирали, че къщата и пристройката до нея са залети с течност с мирис на нефтен продукт. След проведен разговор с извършителя, той посочил и поръчителя на палежа – 47-годишен варненец, също криминално проявен и известен на служителите на реда, който също светкавично е бил задържан.

По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на Районна прокуратура.

През последното денонощие пожарникари на Регионалната служба на ГДПБЗН са реагирали на четири сигнала за възникнали пожари. Огнеборците са оказали и техническа помощ на десет адреса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).