Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мъж се представи за моряк и получи голям банков кредит
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 06.12.2018Коментари (0)2000
©
50-годишният Валентин К. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за извършени две документни престъпления и получаване на кредит чрез представяне на неверни сведения.

Подсъдимият решил да изтегли потребителски кредит в размер на 10 500 евро. Знаел, че са му необходими документи, които да докажат трудовите му доходи, за да може да отговаря на условията на банката. Решил за целта да ползва неистински частни документи, чрез които да се представи като моряк, плаващ под чужд флаг. Валентин никога не е работил като морско лице, нямал квалификацията, нито съответните документи.

В периода от 17 октомври до 11 ноември 2013 год. в условията на продължавано престъпление той използвал неистински частен документ – договор с чужда морска фирма, в която бил нает на работа по трудов договор със съответното възнаграждение. На 11 ноември същата година пред банков служител подсъдимият представил и неистинско удостоверение за плавателен стаж,  писмо за потвърждение на заплатите, два трудови договора с различни чужди морски фирми на английски език, както и потвърждение, написано на български език,  че ще получава трудовите си възнаграждения от чуждестранния работодател по банков път. За съставянето на тези документи не може да се търси наказателна отговорност от подсъдимия.

На 11 ноември 2013 г. той съзнателно ползвал неистински официален документ - удостоверение от Морската администрация, според което работел като моряк на плаващ под малтийски флаг кораб, както и неистински официален документ  – копие на моряшки паспорт, издаден от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България, с валидност до 18 октомври 2018 г.

С представените неверни сведения Валентин К. успял да получи банков кредит в размер на 10 500 евро, удостоверявайки с фалшиви документи, че е получил трудови възнаграждения от чужда корабоплавателна компания - престъпление по чл.248а,ал.1 от НК.

Делото срещу Валентин К. ще бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: