Мъж, засечен да шофира за пореден път мъртвопиян, влиза в затвора

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:33 / 08.03.2022
815
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол, бе осъден ефективно с "лишаване от свобода“ за срок от седем месеца при първоначален общ режим на изтърпяване. 47-годишният мъж ще бъде лишен от правото на шофира за срок от две години, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Р.Р. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си, установена по надлежния ред с химическа експертиза - престъпление по чл.343б, ал.2 от НК. Мъжът вече бил осъждан за същото престъпление с влязла в сила присъда.

Около 00:35 часа на 18 февруари 2022 г., на улица в град Аксаково, полицейски екип спрял за проверка лекия автомобил, с който се придвижвал обвиняемият. Тъй като 47-годишният водач бил във видимо нетрезво състояние, служителите на ОДМВР – Варна го изпробвал с техническо средство алкотест. Резултатът бил положителен за употреба на алкохол. На Р.Р. бил издаден талон за медицинско изследване и мъжът бил отведен в МБАЛ "Света Анна“ за даване на кръвна проба. Според резултатите от направената химическа експертиза обвиняемият имал концентрация на алкохол в кръвта от 3,18 промила.

Р.Р. ще трябва да заплати направените по делото разноски.

Одобреното от Варненския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).