Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мъже биха деца във Варна! Биячите: Дайте телефоните на родителите си, за да пребием и тях
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 10.07.2014Коментари (28)12683
©
Възрастни мъже биха жестоко пет 12-годишни момчета, защото се спречкали със сина на единия от тях. Докато ги биели, ги държали да не избягат. Инцидентът станал посред бял ден във Варна. Пострадалите са освидетелствани, а родителите са пуснали жалба в полицията и искат строги наказания за биячите, информира News 7.

До юмручното правосъдие се стигнало заради закачка между деца. Едно от децата избягало и извикало баща си. Той пък взел със себе си още двама яки мъжаги. И вместо да се скарат на момчета, започнали да ги удрят.

Пострадалите са в шок след инцидента. Сега децата ходят на психолог. А бащата, сочен от тях за бияч, отрича всичко. Затова случаят ще бъде отнесен в съда.

Искам да видя очите на този баща, който е пребил детето ми до Римските терми във Варна. Това заяви за "Народно дело" Геновева Митева - майката на едно от пребитите деца в Гръцката махала преди седмица. От тогава синът й, който е 13-годишен, е с главоболие заради комоцио.

"Давам му хапчета. Трябва да дрогирвам детето си заради тези хора. Докато бащата на друго момче го е биел, майката се е смеела, разказа синът ми. Ако бяхме като тях, и ние щяхме да отвърнем със същото" - продължава жената.

По думите й преди около седмица група 13-годишни момчета - отличници от централно варненско училище, излизат да празнуват рожден ден на едно от тях. Разхождат се и играят край Аквариума. Там се събират с друга група свои съученици и едно от празнуващите деца взема карта за игра от дете от другата група, разказва Геновева. След известно спречкване за картата компанията се разпада и момче от присъединилите се отива да извика баща си. Без да знаят това, останалите се разбират помежду си да съберат стотинки и да възстановят картата.

В този момент обаче идва детето, на което са взели картата за игра, води баща си и му посочва останалите момчета. Едрият мъжага и двама негови приятели се нахвърлят на децата и ги пребиват жестоко. По думите на Геновева, според съдебния лекар едното момче е било ритано в гръбнака, друго е имало кръвонасядания в корема, трето почти не изгубило лявото си око, а нейният син е изпаднал в безсъзнание от удари в главата.

Детето идва в съзнание и чува: "Ще пребием и родителите ви"

В момента, когато се събужда, синът й чува, че биячите викат: "Дайте телефоните на родителите си, за да пребием и тях", разказва жената. Една от жертвите успява да избяга, а мъжете тръгват след него. Детето все пак успява да се спаси при баба си и да се свърже с родителите на останалите.

"Води се следствие. Няма да оставим нещата така. Ако в друга държава аз ударя детето си на улицата, ще ме приберат, камо ли да ударя друго дете. Ние нямаме закон за закрила на детето в нашата държава. С другите родители искаме нещо да се промени в законодателството. Нашите деца не са конфликтни, психолози и учители казват, че са отличници", обяснява Геновева. Сега тя стои вкъщи, не ходи на работа и гледа сина си, който е с тежко мозъчно сътресение и не е ясно как това ще се отрази на живота му занапред. С децата постоянно работят психолози.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Анна Димчева
премахни филтъра

0
 
 
жестоко!!!за 1 карта,пребиват деца ....Изверги!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: